Gesztenyével töltött csirkemell fehérbor mártással
2014-01-20- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Nehéz
- Várható: 4 adag Gesztenyével töltött csirkemell fehérbor mártással
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:30 óra
- Kész: 1:40 óra
Borajánló: száraz minőségi fehérbor
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell filé
- 20 dkg gesztenyemassza
- 1 db zsemle
- 1 dl tej
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- csipet só
- csipet szerecsendió
- 1 db tojás
- 25 dkg bacon szalonna
Hozzávalók (fehérbor mártáshoz):
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 3 dl száraz fehérbor
Hozzávalók (burgonyapüréhez):
- csipet szerecsendió
- csipet só
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
- 20 dkg cékla
- 1 kg burgonya
- 2 db alma
Elkészítés:
Lépés: 1
A csirkemell filéket megmossuk, és óvatosan felszúrjuk.
Lépés: 2
Elkészítjük a tölteléket: a gesztenyemasszát kiolvasztjuk, átpasszírozzuk, hozzáadjuk a tejben áztatott zsömlét, a tojást, a finomra vágott vöröshagymát, a petrezselyemzöldet, sózzuk, szerecsendióval fűszerezzük, és krémmé keverjük.
Lépés: 3
A csirkemelleket megsózzuk, megtöltjük a gesztenyekrémmel, betekerjük a bacon szalonna szeletekbe, és hústűvel rögzítjük, hogy ne folyjon ki a töltelék. 160 °C-os sütőben, kevés fehérbort hozzáadva, 20 perc alatt pirosra sütjük.
Lépés: 4
A vajjal és a liszttel világos rántást készítünk. Felengedjük a sült hús levével, és a megfelelő mennyiségű fehérborral. Felforraljuk, ha szükséges, utánízesítjük.
Lépés: 5
A céklát és a burgonyát külön-külön megfőzzük, míg puha nem lesz mindkettő. Megtisztítjuk, és burgonyanyomón lepasszírozzuk. Az almát lereszeljük, és a pépesített burgonyához és céklához keverjük a vajjal és a tejjel együtt. Sóval, őrölt szerecsendióval ízesítjük.
Lépés: 6
A tálalásnál a csirkemellet felszeleteljük, és a szépen formázott pürével és a mártással együtt tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
1546,1 kcal -
Fehérje
104,1 g -
Zsír
68,3 g -
Szénhidrát
109,1 g -
Rost
5,2 g