Gesztenyével töltött csirkemell fehérbor mártással

2014-01-20
Gesztenyével töltött csirkemell fehérbor mártással
  • Várható: 4 adag Gesztenyével töltött csirkemell fehérbor mártással
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:30 óra
  • Kész: 1:40 óra

Borajánló: száraz minőségi fehérbor

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé
  • 20 dkg gesztenyemassza
  • 1 db zsemle
  • 1 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • csipet só
  • csipet szerecsendió
  • 1 db tojás
  • 25 dkg bacon szalonna

Hozzávalók (fehérbor mártáshoz):

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 3 dl száraz fehérbor

Hozzávalók (burgonyapüréhez):

  • csipet szerecsendió
  • csipet só
  • 3 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg cékla
  • 1 kg burgonya
  • 2 db alma

Elkészítés:

Lépés: 1

A csirkemell filéket megmossuk, és óvatosan felszúrjuk.

Lépés: 2

Elkészítjük a tölteléket: a gesztenyemasszát kiolvasztjuk, átpasszírozzuk, hozzáadjuk a tejben áztatott zsömlét, a tojást, a finomra vágott vöröshagymát, a petrezselyemzöldet, sózzuk, szerecsendióval fűszerezzük, és krémmé keverjük.

Lépés: 3

A csirkemelleket megsózzuk, megtöltjük a gesztenyekrémmel, betekerjük a bacon szalonna szeletekbe, és hústűvel rögzítjük, hogy ne folyjon ki a töltelék. 160 °C-os sütőben, kevés fehérbort hozzáadva, 20 perc alatt pirosra sütjük.

Lépés: 4

A vajjal és a liszttel világos rántást készítünk. Felengedjük a sült hús levével, és a megfelelő mennyiségű fehérborral. Felforraljuk, ha szükséges, utánízesítjük.

Lépés: 5

A céklát és a burgonyát külön-külön megfőzzük, míg puha nem lesz mindkettő. Megtisztítjuk, és burgonyanyomón lepasszírozzuk. Az almát lereszeljük, és a pépesített burgonyához és céklához keverjük a vajjal és a tejjel együtt. Sóval, őrölt szerecsendióval ízesítjük.

Lépés: 6

A tálalásnál a csirkemellet felszeleteljük, és a szépen formázott pürével és a mártással együtt tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    1546,1 kcal
  • Fehérje

    104,1 g
  • Zsír

    68,3 g
  • Szénhidrát

    109,1 g
  • Rost

    5,2 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ciroc Sunset koktél
Ciroc Sunset koktél

Legelőször készítsük el a flute pohár peremének citromos-cukros díszítését.

Close