Fehérboros brokkoli krémleves sült baconnel és hagymakarikákkal, bruschettával

2013-10-25
Fehérboros brokkoli krémleves sült baconnel és hagymakarikákkal, bruschettával
  • Várható: 3 tányér Fehérboros brokkoli krémleves sült baconnel és hagymakarikákkal, bruschettával
  • Felszolgálás: 3 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 55perc

A brokkoli, bor és a tejszín együttese egy finom krémlevest eredményez, amit a sült hagyma és bacon csak még érdekesebbé tesz.

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagyobb krumpli
  • petrezselyemzöld
  • 1 kocka tyúkhúsleves
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió
  • 1 dl fehérbor
  • főző tejszín
  • extraszűz olívaolaj
  • 3 szelet kenyér

Elkészítés:

Lépés: 1

A krumplit meghámozom, kockára vágom. A hagymákat megpucolom, egyiket darabolom, a másikat karikára vágom. Egy fokhagymát félreteszek. A brokkolit rózsáira szedem, a vastag szárát darabolom. A petrezselymet összevágom.

Lépés: 2

Egy lábasban olajon megdinsztelem a hagymát, a karikára vágottat félreteszem. A serpenyőben maradthoz hozzáadom a fokhagymát, a krumplit, és a brokkoli szárát, felöntöm bő fél liter vízzel, beleteszem a leveskockát, sózom, borsozom. Amikor majdnem megfőtt, beleteszem a brokkoli rózsákat is, és beleszórom a petrezselymet.

Lépés: 3

Amikor kész, félreteszek néhány brokkoli rózsát, a többit botmixerrel összekeverem. Öntök bele bort, tejszínt, s szórok bele szerecsendiót. Még egyszer megkeverem, majd átforralom.

Lépés: 4

Elkészítem a bruschettát, bedörzsölöm fokhagymával, olajjal bőven meglocsolom. Tálaláskor a levesbe teszem a félretett brokkoli rózsákat. Rárakom a sült hagymakarikákat, locsolok rá olívaolajat, melléteszem a pirítóst.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4 / 5)

4 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kir Royal koktél
Kir Royal koktél

A likőrt a pohár aljára öntjük, majd óvatosan felöntjük a pezsgővel.

Close