Fehérboros brokkoli krémleves sült baconnel és hagymakarikákkal, bruschettával
2013-10-25
- Várható: 3 tányér Fehérboros brokkoli krémleves sült baconnel és hagymakarikákkal, bruschettával
- Felszolgálás: 3 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 55perc
A brokkoli, bor és a tejszín együttese egy finom krémlevest eredményez, amit a sült hagyma és bacon csak még érdekesebbé tesz.
Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli
- 2 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db nagyobb krumpli
- petrezselyemzöld
- 1 kocka tyúkhúsleves
- só
- őrölt fehér bors
- őrölt szerecsendió
- 1 dl fehérbor
- főző tejszín
- extraszűz olívaolaj
- 3 szelet kenyér
Elkészítés:
Lépés: 1
A krumplit meghámozom, kockára vágom. A hagymákat megpucolom, egyiket darabolom, a másikat karikára vágom. Egy fokhagymát félreteszek. A brokkolit rózsáira szedem, a vastag szárát darabolom. A petrezselymet összevágom.
Lépés: 2
Egy lábasban olajon megdinsztelem a hagymát, a karikára vágottat félreteszem. A serpenyőben maradthoz hozzáadom a fokhagymát, a krumplit, és a brokkoli szárát, felöntöm bő fél liter vízzel, beleteszem a leveskockát, sózom, borsozom. Amikor majdnem megfőtt, beleteszem a brokkoli rózsákat is, és beleszórom a petrezselymet.
Lépés: 3
Amikor kész, félreteszek néhány brokkoli rózsát, a többit botmixerrel összekeverem. Öntök bele bort, tejszínt, s szórok bele szerecsendiót. Még egyszer megkeverem, majd átforralom.
Lépés: 4
Elkészítem a bruschettát, bedörzsölöm fokhagymával, olajjal bőven meglocsolom. Tálaláskor a levesbe teszem a félretett brokkoli rózsákat. Rárakom a sült hagymakarikákat, locsolok rá olívaolajat, melléteszem a pirítóst.
Átlag értékelés
(4 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet