Disznótoros hagymás tört burgonyával és párolt káposztával
2013-10-21- Várható: Disznótoros hagymás tört burgonyával és párolt káposztával 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 4perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:04 óra
Hozzávalók:
- 1 csomag disznótoros (pl. Röfincsi, 550 g: májas- és véreshurka, valamint kolbász)
- 60 dkg sertéstarja
- ízlés szerint só
- 1 dl száraz vörösbor
- csipet őrölt bors
Hozzávalók (hagymás tört burgonyához):
- 1 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg zsír
- ízlés szerint só
- csipet őrölt bors
Hozzávalók (párolt káposztához):
- 1 dkg köménymag
- 10 dkg zsír
- 0,5 dl ecet
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kg lilakáposzta
- 5 dkg cukor
- csipet só
Elkészítés:
Lépés: 1
A kolbászt, a hurkát és a szeletelt, megsózott és borsozott tarját megfelelő nagyságú tepsibe tesszük, és 1 dl vörösbort öntünk rá. A kolbászt és a hurkát sütőtűvel megszurkáljuk. Az egészet 160 °C-os sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük. A sülteket a tálalás előtti percekben 10 percig 180 °C-on pirítjuk.
Lépés: 2
A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük. Zsíron megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, és a megfőtt, megtisztított burgonyát rátörjük. Sózzuk, borsozzuk, majd a sültek szaftját is ráöntjük.
Lépés: 3
Zsíron cukrot karamellizálunk, rászórjuk a köménymagot, és azonnal hozzáadjuk a szeletelt vöröshagymát. A káposztát legyaluljuk, megsózzuk, és azt is hozzáadjuk. Fedő nélkül pár percig pirítjuk, ráöntjük a vörösbort és kevés ecetet, majd fedő alatt addig pároljuk, míg meg nem puhul.
Lépés: 4
Frissen, forrón tálaljuk.
Átlag értékelés
(4.5 / 5)
2 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
2763,3 kcal -
Fehérje
91,3 g -
Zsír
228 g -
Szénhidrát
84,3 g -
Rost
4,5 g