Kókuszkenyér

2014-01-28
Kókuszkenyér
  • Várható: 4 adag Kókuszkenyér
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:05 óra

Borajánló: Tokaji aszú 3 puttonyos borkülönlegesség

Hozzávalók:

  • 15 dkg babapiskóta
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 10 db tojás
  • 12 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl rum
  • 1 db citrom
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 dl méz

Elkészítés:

Lépés: 1

A babapiskótát lereszeljük, és összekeverjük a kókuszreszelékkel. A tojások sárgáját a vajjal, a porcukorral, a rummal és a reszelt citromhéjjal krémmé keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.

Lépés: 2

A kikevert tojássárgáját összekeverjük a reszelékkel, és legvégül a felvert tojásfehérjével.

Lépés: 3

Sütőpapírral kibélelt, őzgerinc formában, vízgőz felett, 130 °C-os sütőben 35-40 perc alatt megpároljuk.

Lépés: 4

Forrón, tejszínnel elkevert mézzel tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1077 kcal
  • Fehérje

    20,3 g
  • Zsír

    114,9 g
  • Szénhidrát

    33,6 g
  • Rost

    8,1 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sertéspörkölt
Sertéspörkölt

A sertéshúsnak viszonylag semleges az íze, ezért a belőle készült ételeknél bátran lehet nagy hangsúlyt fektetni a fűszerezésre.

Close