Kókuszkenyér
2014-01-28- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 4 adag Kókuszkenyér
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:05 óra
Borajánló: Tokaji aszú 3 puttonyos borkülönlegesség
Hozzávalók:
- 15 dkg babapiskóta
- 15 dkg kókuszreszelék
- 10 db tojás
- 12 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 dl rum
- 1 db citrom
- 1 dl tejszín
- 1/2 dl méz
Elkészítés:
Lépés: 1
A babapiskótát lereszeljük, és összekeverjük a kókuszreszelékkel. A tojások sárgáját a vajjal, a porcukorral, a rummal és a reszelt citromhéjjal krémmé keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
Lépés: 2
A kikevert tojássárgáját összekeverjük a reszelékkel, és legvégül a felvert tojásfehérjével.
Lépés: 3
Sütőpapírral kibélelt, őzgerinc formában, vízgőz felett, 130 °C-os sütőben 35-40 perc alatt megpároljuk.
Lépés: 4
Forrón, tejszínnel elkevert mézzel tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1077 kcal -
Fehérje
20,3 g -
Zsír
114,9 g -
Szénhidrát
33,6 g -
Rost
8,1 g