Cumberland mártás

2014-05-20
Cumberland mártás
  • Várható: 1 liter Cumberland mártás
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:10 óra
  • Kész: 1:20 óra

Klasszikus angol mártás

Hozzávalók:

  • 700 g ribizlizselé (vagy 1 kg friss ribizli)
  • 2 dl fanyar vörösbor
  • 5 cl konyak
  • 5 cl madeira jellegű vörösbor
  • 250 g narancs
  • 1 db citrom
  • 1 g törött fehér bors
  • 50 g mustár
  • 300 g cukor (ha friss gyümölcsöt használunk)

Elkészítés:

Lépés: 1

A ribizlizselét - vagy az 1 kg friss gyümölcs 300 g cukorban főtt 1 dl vörösboros főzetét - drótszitán áttörjük, és keverőtálba tesszük.

Lépés: 2

Hozzáadjuk a vörösbort, a konyakot, a narancsok és a citrom szűrt levét, a mustárral és a törött fehér borssal ízesítve jól kikeverjük.

Lépés: 3

A narancsok és a citrom fehérje nélküli héját vékony metéltre vágjuk és madeira - nehéz, zamatos, testes vörösbor - jellegű vörösborban felfőzzük, majd amikor kihűlt, belekeverjük a már kész mártásba.

Tipp:

Jól behűtve adjuk vadak, vadszárnyasok mellé. A háziszárnyasoknak is méltó kísérőmártása, külön mártásoscsészében adjuk az asztalra. Jól illik a naranccsal töltött kacsa mellé is.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

  • Kávémártás mazsolával, melegen

    Kávémártás mazsolával, melegen

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Angol karácsonyi gyümölcspuding

  • Gabonapehely süti

    Gabonapehely süti

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    71 kcal
  • Fehérje

    30 g
  • Zsír

    18 g
  • Szénhidrát

    161 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Borsóleves
Borsóleves

A zöldséglevesek között a borsóleves az egyik kedvencem, mert szeretem, amikor a sós ízek keverednek a zöldborsó édes ízével.

Close