Békacombok rántva
2012-11-29- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes

- Várható: Békacombok rántva 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 1:35 óra
Hozzávalók:
- 12 pár tisztított békacomb (többnyire fagyasztva kapható)
- 1 citrom leve
- 1 csapott kiskanál só
- fél mokkáskanál őrölt bors
- fél csokor petrezselyem
- 8 dkg liszt
- 2 nagy tojás
- 12 dkg zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A békacombokat fölengedjük, megmossuk, leszárogatjuk.
Lépés: 2
A citrom kifacsart levében a sót, a borsot meg a fölaprított petrezselymet elkeverjük, és a combokat jól bedörzsöljük vele.
Lépés: 3
1 órát pihentetjük, utána lecsöpögtetjük, lisztbe, fölvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, közepesen forró olajban 6-7 perc alatt megsütjük. A felesleges zsiradékot papírtörülközőn leitatjuk róla.
Lépés: 4
Tartármártás, párolt rizs és friss saláta illik hozzá köretnek.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
456 kcal