Angol karácsonyi gyümölcspuding
2014-12-22- Várható: 8-10 adag Angol karácsonyi gyümölcspuding
- Felszolgálás: 4-5 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 3:00 óra
- Kész: 3:10 óra
Hozzávalók:
- 150 g ribizli
- 150 g mazsolaszőlő
- 150 g cukrozott narancs- és citromhéj vegyesen
- 100 g hámozott mandula
- 100 g koktélcseresznye
- 100 g margarin (az eredeti receptben birkafaggyú)
- 100 g liszt
- 150 g zsemlemorzsa
- 100 g cukor
- 1 db citrom
- 3 g őrölt fahéj
- 2 g őrölt szegfűszeg
- 5 g só
- 150 g narancs
- 2,5 dl tej
- 6 cl konyak
- 3 tojás
Elkészítés:
Lépés: 1
Először a mazsolaszőlőt forrázzuk le, kihűtjük.
Lépés: 2
A ribizlit leszárazzuk, összedaraboljuk a kandírozott gyümölcshéjakat, a mandulát pedig durva darabokra vágjuk.
Lépés: 3
A lisztet, a zsemlemorzsát, a cukrot, a reszelt citromhéjat, a citrom darabolt belső részét és valamennyi darabolt, kimagozott gyümölcsöt egy megfelelő mélységű keverőtálba tesszük.
Lépés: 4
A tejet meglangyosítjuk, a konyakkal és a felvert tojásokkal, majd az egész pudingalapanyagot jól összedolgozzuk, kivajazott nagyméretű pudingformákba töltjük, a forma kétharmadáig.
Lépés: 5
Két-három órára hűtőszekrénybe állítjuk, ez idő alatt összeérnek csodálatos - nem mindennapi - ízei.
Lépés: 6
Vízgőzre tesszük, a sütő hőfokát 140-160 °C-ra állítva a tűpróbáig gőzöljük. Saját edényében hagyjuk kihűlni e klasszikus angol - ott kizárólag karácsonykor készülő - pudingot. Megfelelő illatú fűszerezéssel optimális hatás érhető el vele.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
503 kcal -
Fehérje
11 g -
Zsír
20 g -
Szénhidrát
63 g