Csokoládés piskótatekercs erdei gyümölcskrémmel

2012-10-24
Csokoládés piskótatekercs erdei gyümölcskrémmel
  • Várható: 1 db piskótatekercs
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:05 óra

Hozzávalók (piskótatekercshez):

  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg búzafinomliszt
  • 1 csipet só

Hozzávalók (csokoládétöltelékhez):

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 1 kávéskanál fahéj

Hozzávalók (erdei gyümölcskrémhez):

  • 10 dkg vaj
  • 5 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 25 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 4 db mentalevél
  • 3 cl fehér rum

Elkészítés:

Lépés: 1

A tojás sárgáját a cukor felével elkeverjük, a fehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük. A kettőt óvatosan összeöntjük, megsózzuk, és végül lassú kavarás közben hozzáadjuk a lisztet. A simára kevert masszát ujjnyi vastagságban sütőpapírra terítjük, és 180 °C-os sütőben, 8-10 perc alatt megsütjük. Ezután a még meleg piskótát feltekerjük, és félretesszük pihenni, míg a csokoládétölteléket elkészítjük.

Lépés: 2

A csokoládét vízgőzön felmelegítjük, kevés fahéjjal illatosítjuk, majd elkeverjük a tejszínnel. A piskótatekercset óvatosan kitekerjük, beletöltjük a meleg csokoládét, ezután újra feltekerjük.

Lépés: 3

Az erdei gyümölcskrém elkészítéséhez a vajat elkeverjük a cukor felével, a tojás sárgájával és a rummal, míg krémes állagú nem lesz. A tojás fehérjét a cukor másik felével habbá verjük. A kettőt elvegyítjük, majd a kiolvasztott erdei gyümölcsöt is hozzáadjuk.

Lépés: 4

Tálaláskor a piskótatekercset szeletekre vágjuk, mellétesszük az erdei gyümölcskrémet, egész málnaszemekkel és mentalevelekkel díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(1 / 5)

1 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Rebarbarás linzer

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Görög baklava mandulával és mézzel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Sárgabarackos, mandulás tekercs

    Sárgabarackos, mandulás tekercs

  • Cseresznyefelfújt

    Cseresznyefelfújt

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Fehérje

    18,1 g
  • Zsír

    101,4 g
  • Szénhidrát

    36,7 g
  • Rost

    11,9 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kávémártás mazsolával, melegen
Kávémártás mazsolával, melegen

1 erős kávéfőzetet készítünk, amit ráadásul még a felére be is forralunk.

Close