Kukoricás őzragu
2013-10-06- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Kukoricás őzragu 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 3perc
- Elkészítési idő: 2:00 óra
- Kész: 2:03 óra
Hozzávalók:
- 80 dkg kicsontozott őzcomb vagy lapocka
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- só
- 1-1 mokkáskanál kakukkfű
- borsikafű
- csípős paprikakrém
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 dl fehérbor
- 20 dkg fagyasztott kukorica (lehet konzerv is)
Elkészítés:
Lépés: 1
Az őzhúst 2 centis kockákra, a lehéjazott vöröshagymát finomra vágjuk.
Lépés: 2
Utóbbit az olajon megfonnyasztjuk, majd a húst megpirítjuk benne. Megsózzuk, a fűszereket meg a paradicsompürét hozzáadjuk, egy kevés vizet ráöntünk, és lefödve, kis lángon puhára pároljuk. Közben az elfőtt levét pótoljuk.
Lépés: 3
Ha kész, a borral ízesítjük, a kukoricát beleszórjuk. Akkor jó, ha a leve a pörkölthöz hasonló sűrűségű.
Tipp:
– Őz helyett szarvasból vagy vaddisznóból is készíthetjük.
– Kukorica helyett zöldborsó is kerülhet bele, de ennek több főzési idő kell.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1840 kJ/440 kcal