Csirkehúsleves
2013-12-19- Várható: Csirkehúsleves 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:30 óra
- Kész: 1:40 óra
Borajánló: száraz, minőségi fehérbor
Hozzávalók:
- 1 db egész csirke
- 30 dkg sárgarépa
- 15 dkg fehérrépa
- 10 dkg zeller
- 10 dkg karalábé
- 15 dkg karfiol
- 15 dkg kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- csipet étkezési só
- csipet bors
- 1/2 db szerecsendió
- csipet sáfrány
Elkészítés:
Lépés: 1
A csirkét megmossuk, megtisztítjuk, és egy megfelelő méretű fazékba helyezzük. Hideg vizet engedünk rá, és feltesszük főni. Mikor felforrt, a habot leszedjük.
Lépés: 2
A sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, karfiolt és a kelkáposztát megtisztítjuk, és hasábokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, majd a zöldségekkel együtt hozzáadjuk a húshoz. Sóval, borssal, szerecsendióval és sáfránnyal fűszerezzük, majd lassú tűzön 35-40 perc alatt készre főzzük.
Lépés: 3
A csirkét húsvágó ollóval feldaraboljuk, a zöldséggel és a levessel együtt tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
818,3 kcal -
Fehérje
94,7 g -
Zsír
30,9 g -
Szénhidrát
15,6 g -
Rost
2,6 g