Ajvár

2012-11-11
  • Várható: 2 kis üveg ajvár
  • Felszolgálás: 8-10 főre
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 15perc
  • Kész: 25perc

A balkáni népek egyik jellegzetes, füstös, fűszeres krémje az ajvár, amelyet jellemzően húsokhoz szoktak fogyasztani. Arra felé az ajvár receptje szájról szájra terjed, és igazán nagy kincs – mi most a saját, egyszerű receptünket osztjuk meg Önökkel.

Hozzávalók:

  • 2 kisebb padlizsán, megpucolva, felkockázva
  • 8 db piros kaliforniai paprika, feldarabolva
  • 1 fej vöröshagyma, felkarikázva
  • 1 db paradicsom, meghámozva, felkarikázva
  • 5 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál borecet

Elkészítés:

Lépés: 1

Az ajvár készítésének leglényegesebb része, hogy a hozzávaló zöldségeket meg kell sütni, vagy grillezni, mert sütés közben a zöldségek füstös ízt kapnak, és a bennük lévő cukor is karamellizálódik.

Lépés: 2

Az előkészített zöldségeket forgassuk bele az olívaolajba, és süssük meg őket grillen, vagy jól felforrósított serpenyőben. Fontos, hogy a zöldségek süljenek meg, de ne égjenek oda, mert (főleg a paprika) könnyen megkeseredhetnek.

Lépés: 3

Ha a zöldségek megpirultak, akkor a fokhagymával és a fűszerekkel ízesítsük őket, majd a borcet hozzáadásával turmixszal, vagy botmixerrel pépesítsük őket.

Lépés: 4

Ha elkészült az ajvár, akkor tegyük üvegekbe, és 1 napig hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Azt javaslom, hogy tartósítószer hozzáadása nélkül készítsék el az ajvárt, és inkább fogyasszák el néhány napon belül.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sonkás dinnyekrém

  • Pástétom fűszeres vajjal

    Pástétom fűszeres vajjal

  • Házi csirkemájkrém

    Házi csirkemájkrém

  • Kőrözött

    Kőrözött

  • Csirkemáj pástétom

    Csirkemáj pástétom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mákos guba
Mákos guba

Az édes kalácsot felszeleteljük, a tejet megmelegítjük.

Close