Svéd almatorta
2013-11-04- Várható: Svéd almatorta 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 1:10 óra
- Kész: 1:25 óra
Hozzávalók:
- 15 dkg finomliszt
- 7 dkg Rama margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 tojás
- késhegynyi sütőpor
- 75 dkg alma
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1/2 citrom
- barackíz
Elkészítés:
Lépés: 1
Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, és kristálycukorral meg citromhéjjal ízesített vízben puhára főzzük.
Lépés: 2
A lisztet a margarinnal, 5 dkg porcukorral, a tojások sárgájával meg a sütőporral összegyúrjuk, és egy közepes nagyságú tortaforma alját és oldalát kibéleljük vele.
Lépés: 3
A sütőben félig megsütjük, majd barackízzel megkenjük. A főtt, lecsurgatott almát ráterítjük, és a tojások kemény habbá vert fehérjét, amelyet a maradék porcukorral meg a citromlével ízesítünk, a tetejére simítjuk.
Lépés: 4
Takaréklángon a sütőben tovább sütjük, amíg a hab a tetején halvány rózsaszínűre nem válik.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet