Svéd almatorta

2013-11-04
  • Várható: Svéd almatorta 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 1:10 óra
  • Kész: 1:25 óra

Hozzávalók:

  • 15 dkg finomliszt
  • 7 dkg Rama margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • késhegynyi sütőpor
  • 75 dkg alma
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1/2 citrom
  • barackíz

Elkészítés:

Lépés: 1

Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, és kristálycukorral meg citromhéjjal ízesített vízben puhára főzzük.

Lépés: 2

A lisztet a margarinnal, 5 dkg porcukorral, a tojások sárgájával meg a sütőporral összegyúrjuk, és egy közepes nagyságú tortaforma alját és oldalát kibéleljük vele.

Lépés: 3

A sütőben félig megsütjük, majd barackízzel megkenjük. A főtt, lecsurgatott almát ráterítjük, és a tojások kemény habbá vert fehérjét, amelyet a maradék porcukorral meg a citromlével ízesítünk, a tetejére simítjuk.

Lépés: 4

Takaréklángon a sütőben tovább sütjük, amíg a hab a tetején halvány rózsaszínűre nem válik.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Máktorta grapefruittal

  • Kávétorta cukrozott cseresznyével

    Kávétorta másképpen

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Holland cseresznyetorta

  • Naspolyatorta

    Naspolyatorta

  • Datolyatorta

    Datolyatorta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.