Super Reverb Crash koktél
2013-04-24- Várható: 1 pohár Super Reverb Crash koktél
- Felszolgálás: 1 fő
- Előkészületi idő: 1perc
- Elkészítési idő: 2perc
- Kész: 3perc
A koktél kitalálója: Mr. Bali Hai étterem (San Diego)
Tiki, ital, Egzotikus koktél
Pohár: tiki pohár (kerámia korsó) vagy highball pohár
Díszítés: menta és ananász lándzsa
Hozzávalók:
- 12 cl grapefruitlé
- 2,25 cl frissen facsart lime leve
- 4,5 cl Passion Fruit (maracuja) szirup
- 3/4 evőkanál Orgeat (mandula) szirup
- 3 cl Kraken Rum (karibi fűszeres fekete rum: Kraken Black Spiced Rum)
- 3 cl Cruzan Black Strap Rum (jamaicai fekete rum)
- 2,25 cl Lemon Hart Demerara 151 Proof Rum (magas alkoholtartalmú rum, helyettesíthető pl.: Bacardi 151 rummal)
- 6 csepp St. George Absinthe Verte (Abszint: magas alkoholtartalmú égetett szesz)
Elkészítés:
Lépés: 1
Rázzuk jól össze sékerben zúzott jéggel az összetevőket, és öntsük át egy tiki vagy highball pohárba.
Lépés: 2
Töltsük fel még zúzott jéggel a poharat, díszítsük a koktélt mentával és ananász lándzsával, és szervírozzuk szívószállal.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Szerző: O.Adam on 2013.április 29.
Az abszint nem csak ánizslikőr, hanem általában – ahogyan a St. George esetén is – egészen más íze is van, mint egy ánizslikőrnek.
Szerző: Gasztro Trend on 2013.május 2.
Kedves Ádám,
Teljesen jogos a felvetése. Talán inkább gyógynövény likőrnek mondható (pár összetevője révén), de ha még pontosabbak akarunk lenni, akkor inkább magas alkoholtartalmú égetett szesz.
Ennek megfelelően javítottam is a receptben.
Köszönjük a pontosítást!