Pástétom fűszeres vajjal
2014-01-10- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 4 adag Pástétom fűszeres vajjal
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 50perc
Borajánló: félszáraz fehérbor
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg csirkemáj
- csipet étkezési só
- csipet őrölt bors
- 10 dkg vaj
- csipet szárnyas fűszerkeverék
- 1,5 dl édes vörösbor
- 2 dkg Dr. Oetker zselatin fix
- 1 dl főzőtejszín
- 2 dl eperdzsem
Elkészítés:
Lépés: 1
Az apróra vágott vöröshagymát a füstölt szalonna zsírján megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkemájat, pirítjuk tovább, sózzuk, borsozzuk, botmixerrel krémesítjük, végül kézmelegre hűtjük.
Lépés: 2
A vajat krémmé keverjük, hozzáadjuk a májpürét, ízesítjük a szárnyas fűszerkeverékkel, borssal, a vörösborral, hozzákeverjük a zselatint, végül a tejszínt.
Lépés: 3
Egy arra alkalmas formát áttetsző fóliával bélelünk ki, a kézmeleg pástétomot a formába simítjuk, légmentesen lefedjük, és hűtőszekrényben egy éjszaka alatt +4 - +6 °C-on megdermesztjük.
Lépés: 4
Az eperdzsemet kevés vörösborral kikeverjük, és a pástétom mellé tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
662,3 kcal -
Fehérje
35,3 g -
Zsír
38,1 g -
Szénhidrát
33,2 g -
Rost
2,0 g