Házi csirkemájkrém

2013-12-10
Házi csirkemájkrém
  • Várható: Házi csirkemájkrém 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 30perc

Hozzávalók:

  • 80 g (kb. 70-80 ml) tej, 1,5%-os
  • 80 g csirkemáj
  • 20 g tejföl, 12%-os
  • 10 g vöröshagyma
  • 8 g margarin, 35%-os
  • 8 g búzaliszt
  • 8 ml olaj
  • 4 g majoránna
  • 2 g só
  • 2 g reszelt szerecsendió

Elkészítés:

Lépés: 1

A felmelegített olajban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát. Beletesszük a májat, fűszerezzük kakukkfűvel, majoránnával, kevés sóval, és állandó keverés mellett megpároljuk.

Lépés: 2

Ledarálva vagy botmixerrel pürésítve alaposan összedolgozzuk a sűrűre főzött tejmártással (besamelmártás), amit úgy készítünk el, hogy a margarint és a lisztet habzásig hevítve forró tejjel felöntjük, és simára keverve sűrűre főzzük.

Lépés: 3

A májjal összekevert mártást ízesítjük tejföllel, reszelt szerecsendióval, szükség szerint utóízesítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    77,78 kcal
  • Fehérje

    5,26 g
  • Zsír

    4,33 g
  • Szénhidrát

    4,33 g
  • Állati fehérje

    4,83 g
  • Növényi fehérje

    0,42 g
  • Állati zsír

    1,61 g
  • Növényi zsír

    2,72 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Csirkemájjal töltött karajszelet mandulás-kukoricapelyhes bundában
Csirkemájjal töltött karajszelet mandulás-kukoricapelyhes bundában

A csirkemájat, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk.

Close