Tejberizs
2013-02-06![Tejberizs](http://www.gasztrotrend.hu/wp-content/uploads/2013/02/tejberizs-575x262.jpg)
- Várható: Tejberizs 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 35perc
“A tejberizs a gyermekek egyik kedvenc étele, amelyet akár könnyű desszertként is fogyaszthatunk. A tejberizsnek csupán egyetlen titka van, könnyűre, lágyra kell készíteni.”
Hozzávalók:
- 1 bögre rizs
- 1,5 liter tej
- 3 csomag vaníliás cukor
- cukor
- 1 csipet só
Tipp:
A tejberizshez nyugodtan válasszanak B minőségű (rövid szemű) rizst, hiszen ehhez a desszerthez olyan rizs kell, amelyet könnyen lágyra lehet főzni.
Elkészítés:
Lépés: 1
A rizst válogassuk és mossuk át, majd nagyon lassú tűz felett tegyük oda főni a tejben, miközben ritkán megkavargatjuk.
Lépés: 2
A tejberizs titka, hogy egy picivel több tejet kell adni hozzá, mint gondolnánk, és hagyjuk, hogy a rizs egy kicsit túlfőjön.
Lépés: 3
A cukrot és a vaníliás cukrot csak a főzés végén tegyük bele a tejberizsbe, mert így nehezebben tud odaragadni az étel. Ügyeljünk arra, hogy a tejberizs ne legyen túl édes, gondoljanak arra, hogy a tetejére még valamilyen öntetet, vagy cukros kakaót, esetleg fahéjat fognak tenni.
Lépés: 4
Ezt a finom desszertet forrón és hidegen is egyaránt kínálhatják.
Tanács:
Tejcukorra érzékenyek feles tejjel is készíthetik. Cukorbetegeknek a tünetek elkerülése érdekében sokszor cukor nélkül főzik, s utólag édesítőszerrel ízesítik.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet