Vargabéles

2013-12-01
Vargabéles
  • Várható: Vargabéles 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:10 óra

Borajánló: édes, minőségi vörösbor

Hozzávalók:

  • 15 dkg cérnametélt
  • csipet só
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 20 dkg erdei gyümölcs
  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 1 db citrom
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag réteslap
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés:

Lépés: 1

A cérnametéltet sós vízben megfőzzük. A túrót szitán áttörjük, összekeverjük a tejföllel és a cérnametélttel.

Lépés: 2

A tojás sárgájából krémet keverünk a cukorral, majd a mazsolával, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral együtt hozzáadjuk a tejfölös-túróhoz. A tojás fehérjéből habot verünk, majd ezt is belekeverjük a masszába.

Lépés: 3

Egy megfelelő méretű tepsit kivajazunk, és réteslapot fektetünk bele úgy, hogy a beleöntött masszát be tudjuk fedni vele. A tetejét megkenjük tojássárgájával, majd 160 °C-on, 45 perc alatt, sütőben megsütjük.

Lépés: 4

Ha kész, néhány perc pihentetés után porcukorral, málnával díszítve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Rebarbarás linzer

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Görög baklava mandulával és mézzel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Sárgabarackos, mandulás tekercs

    Sárgabarackos, mandulás tekercs

  • Cseresznyefelfújt

    Cseresznyefelfújt

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    810,0 kcal
  • Fehérje

    12,0 g
  • Zsír

    16,2 g
  • Szénhidrát

    15,8 g
  • Rost

    3,2 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pineapple Chili Margarita koktél
Pineapple Chili Margarita koktél

Töltsük meg félig zúzott jéggel a rázókehelyt, és öntsük hozzá az összetevőket, majd rázzuk erőteljesen össze.

Close