Kertész palacsinta

2013-09-25
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Kertész palacsinta 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 60perc

Ha szeretik a sós palacsintákat, akkor mindenképpen próbálják ki a kertész palacsinta receptünket. Ez az étel ráadásul nemcsak finom, hanem egészséges is a benne lévő zöldségek miatt.

Hozzávalók (palacsintához):

  • 15 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • olaj
  • szóda

Hozzávalók (feltéthez):

  • 50 dkg párolt zöldségkeverék
  • 4 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 10 dkg sonka, csíkokra vágva
  • 10 dkg vaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A palacsinta tészta összeállításához adjuk a liszthez a tojást és a tejet, majd dolgozzuk el ezt a sűrű masszát. A tésztát csak akkor hígítsuk tovább a szódával, ha a sűrű massza már homogén és csomómentes lett. Az elkészült palacsinta tésztát pihentessük fél óráig, majd süssünk ki 10 db palacsintát.

Lépés: 2

A kisütött palacsintákat vágjuk 3-4 cm széles csíkokra, majd szórjuk őket egy kivajazott, hőálló üvegtál aljára.

Lépés: 3

A palacsintákra öntsük rá a vajban megpárolt zöldségeket, majd zúdítsuk rá a tojásokkal elkevert tejfölt. Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy a kertész palacsintát megszórjuk a reszelt sajttal, és 15-20 percre betegyük egy 180 fokra előmelegített sütőbe.

Tipp:

A kertész palacsintákat forrón kínálják. Ha bort választanak az étel mellé, akkor egy könnyű száraz fehérbort, mondjuk egy badacsonyi szürkebarátot ajánlanék.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával
Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával

Ez elég munkaigényes étel, de az eredmény miatt megéri. Szinglinek talán túl nagy idő- és munkaráfordítás, de egy családnál hálás köszöneteket lehet bezsebelni vele.

Close