Kertész palacsinta

2013-09-25
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Kertész palacsinta 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 60perc

Ha szeretik a sós palacsintákat, akkor mindenképpen próbálják ki a kertész palacsinta receptünket. Ez az étel ráadásul nemcsak finom, hanem egészséges is a benne lévő zöldségek miatt.

Hozzávalók (palacsintához):

  • 15 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • olaj
  • szóda

Hozzávalók (feltéthez):

  • 50 dkg párolt zöldségkeverék
  • 4 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 10 dkg sonka, csíkokra vágva
  • 10 dkg vaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A palacsinta tészta összeállításához adjuk a liszthez a tojást és a tejet, majd dolgozzuk el ezt a sűrű masszát. A tésztát csak akkor hígítsuk tovább a szódával, ha a sűrű massza már homogén és csomómentes lett. Az elkészült palacsinta tésztát pihentessük fél óráig, majd süssünk ki 10 db palacsintát.

Lépés: 2

A kisütött palacsintákat vágjuk 3-4 cm széles csíkokra, majd szórjuk őket egy kivajazott, hőálló üvegtál aljára.

Lépés: 3

A palacsintákra öntsük rá a vajban megpárolt zöldségeket, majd zúdítsuk rá a tojásokkal elkevert tejfölt. Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy a kertész palacsintát megszórjuk a reszelt sajttal, és 15-20 percre betegyük egy 180 fokra előmelegített sütőbe.

Tipp:

A kertész palacsintákat forrón kínálják. Ha bort választanak az étel mellé, akkor egy könnyű száraz fehérbort, mondjuk egy badacsonyi szürkebarátot ajánlanék.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Chimayó koktél
Chimayó koktél

Töltsük fel félig jéggel a highball poharat, majd öntsük rá a jégre a tequilát és a szűretlen almabort.

Close