Toszkán csirkecombok
2014-01-23- Várható: 4 adag Toszkán csirkecombok
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 60perc
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 1 fej fokhagyma
- 20 db olíva bogyó
- 20 dkg füstölt sonka
- 2 fej vöröshagyma
- 1 dl olívaolaj
- 30 dkg sárgarépa
- 30 dkg cukkíni
- 10 dkg paradicsompüré
- 1 dl száraz fehérbor
- citrom
- csipetnyi petrezselyemzöld
- 2 db kaliforniai paprika
Elkészítés:
Lépés: 1
A csirkecombokat megmossuk, és az ízületnél kettévágjuk. Bedörzsöljük a reszelt fokhagymával, és becsomagoljuk a füstölt sonkaszeletekbe.
Lépés: 2
Vékony szeletekre vágjuk a vöröshagymát, sárgarépát, kaliforniai paprikát és a cukkínit, olívaolajon pár percig pároljuk. Összekeverjük a fehérbort a paradicsompürével, majd hozzáöntjük a zöldségekhez, megkeverjük, ezután rátesszük a sonkába csomagolt csirkecombokat, és 25-30 perc alatt fedő alatt készre pároljuk.
Lépés: 3
Tálaláskor rászórjuk a húsra a magozott olívabogyót, és citromcikkekkel, petrezselyemzölddel díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
888,2 kcal -
Fehérje
86,6 g -
Zsír
47,1 g -
Szénhidrát
27,8 g -
Rost
4,4 g