Gombapaprikás

2013-12-09
Gombapaprikás
  • Várható: Gombapaprikás 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 30perc

A gombapaprikás az egyik legjobb magyaros étel, amelyet szinte lehetetlen elrontani. Ráadásul a többi magyaros ételhez képest egy elég könnyed fogás, így azok is bátran fogyaszthatják, akik odafigyelnek a vonalaikra.

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba, apróra vágva
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 fej fokhagyma, apróra vágva
  • 2 kis pohár tejföl
  • olaj
  • bors
  • pirospaprika (opciónális)

Hozzávalók (galuskához):

  • 3 tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • víz

Elkészítés:

Lépés: 1

Először egy kevés olajon kezdjük el pirítani a vöröshagymát, majd ha üvegesre pirult, akkor adjuk hozzá a gombát, és a fokhagymát is. Pirítsuk együtt a zöldségeket és fűszerezzünk. A gomba egy kis levet fog engedni, aminek egy része a főzés közben el fog illanni.

Lépés: 2

Ha a gomba megpuhult, akkor már csak annyi dolgunk van, hogy hozzákeverjük a tejfölt, majd forraljunk egyet az ételen, és már kész is vagyunk.

Lépés: 3

A galuska elkészítéséhez keverjük össze a lisztet a tojással, és a tésztát lazítsuk egy kevés vízzel. A sűrű galuskatésztát ne keverjük túl homogénre, akkor jó, ha egy picit csomós marad.

Lépés: 4

A galuskatésztát bőséges lobogó vízbe szaggassuk bele, és főzzük addig, amíg fel nem emelkednek a víz tetejére. Ha kis edényük van, akkor inkább két részletben főzzék ki a galuskát.

Tipp:

– A gombapaprikáshoz tehetnek egy kis pirospaprikát is, ezt a hagyma pirításkor tegyék.
– Ehhez a magyaros finomsághoz egy magyar szőlőfajtából készült bort, kadarkát fogyasszanak.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Barackos csirkemell nyárson

A kicsontozott csirkemelleket a mélyhűtőben keményre fagyasztjuk.

Close