Szőlőszemek szárnyasmájjal és borókával flambírozva
2015-12-14- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Szőlőszemek szárnyasmájjal és borókával flambírozva 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:15 óra
- Kész: 1:25 óra
Hozzávalók:
- 800 g szárnyasmáj
- 200 g szőlőszem
- 10 g borókabogyó
- 50 g vaj
- 2 dl tejszín
- 1 dl kész szójamártás
- 1 dl konyak
- 5 g frissen őrölt bors
Hozzávalók (körethez):
- 150 g gomba
- 280 g rizs
- 5 g sáfrány
- 50 g zsiradék
- 100 g gyöngy- vagy póréhagyma
Elkészítés:
Lépés: 1
A szárnyasmájat elválasztjuk a szívtől, az utóbbit másra használjuk fel.
Lépés: 2
A vajat felforrósítjuk, rátesszük a májat és mindkét oldalát átsütjük, kissé véresre hagyva kiszedjük az edényből.
Lépés: 3
Ebbe a zsiradékba tesszük a durván darált borókabogyót, és a levét elfőzzük. Hozzátesszük a megmosott szőlőszemeket, leöntjük az előmelegített konyakkal, meggyújtjuk vendégeink gyönyörűségére, és étvágyukat is tovább fokozzuk ezáltal, majd hozzátesszük a szójamártást és a tejszínt.
Lépés: 4
Frissen őrölt borssal fűszerezzük, és mártássűrűségűre forraljuk be.
Lépés: 5
Visszatesszük az elősütött májat - finomabb, de drágább, ha libamájat használunk - és összeforraljuk, ezután sózzuk meg.
Lépés: 6
Gombával, gyöngyhagymával és sáfránnyal főzött rizskörettel tálaljuk.
Tipp:
Saját mártásával adjuk az asztalra a frissen készülő, finom, keletről származó ételkülönlegességet.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
798 kcal -
Fehérje
107 g -
Zsír
89 g -
Szénhidrát
108 g