Tavaszi zöldségleves medvehagymával, csabai lángolt kolbásszal
2014-03-15- Várható: 6 adag Tavaszi zöldségleves medvehagymával, csabai lángolt kolbásszal
- Felszolgálás: 6 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 45perc
Hozzávalók:
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa (petrezselyem gyökér)
- 1/2 karalábé zöldjével
- 1/4 zeller
- 1 db nagy krumpli
- 2 db paprika
- 1 db piros paprika
- 1 db hegyes zöld paprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 póréhagyma
- 15 levél medvehagyma
- 15 dkg csiperkegomba
- 20 szál petrezselyem
- 3 evőkanál napraforgó olaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- 2 evőkanál liszt
- 15 dkg csabai lángolt kolbász
- 2 l víz
Elkészítés:
Lépés: 1
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, a répákat, a póréhagymát és a paprikákat felkarikázom, a karalábét, krumplit és a zellert kockára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A medvehagymát és a petrezselymet felvágom, a kolbászt karikára vágom.
Lépés: 2
Egy fazékban olajon a hagymákat megdinsztelem, ráteszem a zöldségeket, együtt dinsztelem, szórok rá lisztet, feleresztem vízzel, hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem.
Lépés: 3
Amikor már puhára főttek a zöldségek, beleteszem a kolbászt, a medvehagymát, a karalábé leveleket és a petrezselymet.
Lépés: 4
Forrón tálalom.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet