Sajtos-zöldséges haltornyocska

2013-09-17
Sajtos-zöldséges haltornyocska
  • Várható: Sajtos-zöldséges haltornyocska 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 52perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg tengeri hal
  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkíni
  • 1 db zöld pesto szósz
  • 2 db sárgarépa
  • 2 dkg só
  • 1 dl olívaolaj
  • 30 dkg gouda sajt
  • 2-3 levél citromfű
  • 1 db lime

Elkészítés:

Lépés: 1

A padlizsánt és a cukkínit ujjnyi vastagságúra vágjuk, és egyik felüket megkenjük pesto-val.

Lépés: 2

A sárgarépát vékony, ovális szeletekre vágjuk.

Lépés: 3

A kiolvadt halszeleteket a padlizsánkarika nagyságára szeleteljük, és besózzuk.

Lépés: 4

Teflonserpenyőben, zsiradék nélkül a padlizsán és a cukkíni mindkét felét megpirítjuk, és félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben, kevés olívaolajon a sárgarépát is megpirítjuk, és azt is félretesszük. Ebben az olajban sütjük meg a halszeleteket is.

Lépés: 5

Tepsiben egymás mellé helyezzük a padlizsánszeleteket, megszórjuk reszelt sajttal, ráhelyezzük a cukkíni szeleteket, és ezeket is megszórjuk sajttal. A sajtra helyezzük a megsütött halszeleteket, ezek tetejét is megszórjuk sajttal, végül rátesszük a toronyra a sárgarépákat, és azt is beterítjük reszelt sajttal.

Lépés: 6

Sütőben, 220°C-on, 8-10 perc alatt megsütjük. Citromfűvel és lime-mal díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    710,7 kcal
  • Fehérje

    50,1 g
  • Zsír

    49,5 g
  • Szénhidrát

    14,9 g
  • Rost

    1,9 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mad Eye Martini koktél
Mad Eye Martini koktél

Az összetevőket jéggel egy koktél shakerben rázzuk össze, majd az italt szűrjük át egy hűtött martinis pohárba.

Close