Barackos csirkemell nyárson

2014-06-07
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Barackos csirkemell nyárson 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 3:00 óra
  • Kész: 3:15 óra

Hozzávalók:

  • 6 db kb. 1,20 kg csont nélküli csirkemell
  • 400 g kemény őszibarack
  • 3 cl rizspálinka vagy vodka
  • 40 g olaj
  • 2 g őrölt fahéj
  • 3 g őrölt bors
  • 1 db citrom
  • 40 g szójaliszt
  • 160 g rizs
  • 1 g sáfrány
  • 5 g só
  • 200 g sárgarépa
  • 200 g vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 50 g búzaliszt
  • 1 dl kész szójamártás
  • 4 dl olaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A kicsontozott csirkemelleket a mélyhűtőben keményre fagyasztjuk. Közben a következő pácot készítjük el: a szójamártás felét összekeverjük a citrom reszelt héjával, a frissen reszelt gyömbérrel, az őrölt fahéjjal, a borssal, sózzuk és felhígítjuk a rizspálinkával (vagy vodkával), a citrom szűrt levével.

Lépés: 2

A mélyhűtőből kivesszük a csirkemelleket, és szálával keresztbe vékonyan felszeleteljük, az őszibarackot elfelezve, váltakozva felszúrjuk négy nyárstűre. Az egészet a páclébe forgatjuk egy-másfél órára.

Lépés: 3

Az ételkészítést folytatva megfelelő méretű serpenyőben felforrósítjuk a 40 g olajat, és a nyársakat körbe forgatva pirosbarnára sütjük.

Lépés: 4

Ha elkészültünk a sütéssel, kiemeljük a nyársakat, hozzátesszük a még forró olajhoz a szójalisztet, átforrósítva felengedjük a páclével és annyi vízzel, hogy a mártás megfelelő sűrűségű legyen. Átszűrve visszatesszük a nyársakat, és melegre állítva félretesszük.

Lépés: 5

Közben sáfránnyal ízesített és színezett, sózott rizsköretet készítünk. Felforrósítjuk a 3 dl olajat, és a búzaliszttel, a tojással és a jeges vízzel készült sűrű palacsintamasszába mártjuk a vékony lapokra vágott sárgarépát és a vöröshagyma-karikákat, kisütve lecsepegtetjük.

Lépés: 6

Forrón adjuk az asztalra a megszűrt mártással leöntve, a sáfrányos rizzsel és a mártott zöldfélékkel együtt.

Tipp:

Hideg vízzel hígított natúr szójamártás illik hozzá.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    660 kcal
  • Fehérje

    89 g
  • Zsír

    32 g
  • Szénhidrát

    111 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Chimayó koktél
Chimayó koktél

Töltsük fel félig jéggel a highball poharat, majd öntsük rá a jégre a tequilát és a szűretlen almabort.

Close