Olívás csirke gyömbéres-citromos mártással
2014-05-31- Várható: Olívás csirke gyömbéres-citromos mártással 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:30 óra
- Kész: 1:40 óra
Hozzávalók:
- 2 db kb. 1,20 kg csirke
- 1 dl olíva- vagy finom étolaj
- 150 g vöröshagyma
- 50 g fokhagyma
- 10 g só
- 2 g törött bors
- 100 g kék olíva
- 1 g sáfrány
- 2 g őrölt gyömbér
- 2 db citrom
Elkészítés:
Lépés: 1
A fiatal csirkéket a megtisztítás után - előző nap - felnegyedeljük, és sózás után a hűtőszekrénybe tesszük.
Lépés: 2
Felhasználáskor az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a frissen őrölt borsot, a sáfrányt, az őrölt gyömbért, majd kevés vízzel felengedve lepirítjuk a saját zsírjára.
Lépés: 3
A csirkedarabokat beletéve, fedő alatt pároljuk, mielőtt teljesen megpuhulna, hozzáadjuk a mosott és negyedelt, hámozott citromot, és a mag nélküli kék olívát. Jól kiforraljuk, és ha kell utánborsozzuk, -sózzuk.
Tipp:
Köretnek banános rizsgombóc vagy párolt rizs adható, ezt a marokkói eredetű szárnyasételt persze mindig tűzforrón kell tálalni.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
699 kcal -
Fehérje
111 g -
Zsír
101 g -
Szénhidrát
109 g