Tarhonyás lecsó mangalica szalonnával, csabai parasztkolbásszal, vörösborral
2014-01-25
- Várható: 5 adag Tarhonyás lecsó mangalica szalonnával, csabai parasztkolbásszal, vörösborral
- Felszolgálás: 5 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 25perc
- Kész: 30perc
Manapság már egész évben lehet paprikát és paradicsomot kapni az importnak köszönhetően. Én most még se friss zöldségből készítettem el ezt az ételt, hanem a nyáron eltett lecsóból. Nyáron nem csak olcsóbb a paprika és a paradicsom, de ízesebb is. A jó lecsó ráadásul disznózsírral készül, ami nálam nincs készleten, a befőzéskor használok csak, s bogyiszlói paprikából, ami most nem kapható. Az sem egy utolsó szempont, hogy így kevesebb munkával, gyorsabban elkészült az étel, igaz a befőzéskor volt vele bőven munka.
Hozzávalók:
- 25 dkg lecsó
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chili
- 5 bazsalikomlevél
- 20 dkg tarhonya
- 8 dl víz
- 5 dkg mangalica szalonna
- 20 dkg csabai parasztkolbász
- 7 dkg sűrített paradicsom
- olaj
- só
- őrölt fekete bors
- csípős pirospaprika
- chili szósz
- 1 dl vörösbor
Elkészítés:
Lépés: 1
A szalonnát kockára vágom, a kolbászt, a paprikát és a chilit szeletelem, a bazsalikomot aprítom.
Lépés: 2
Egy mély serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát és a kolbászt, majd félreteszem.
Lépés: 3
A zsiradékon kicsit megpörkölöm a tarhonyát, felöntöm vízzel, fűszerezem, hozzáadom a paradicsom sűrítményt, a chilit és a zöldpaprikát. Időnként megkavargatva, hogy ne kozmáljon oda, 20 percig főzöm.
Lépés: 4
Majd hozzáadom a lecsót, beleöntöm a bort, egy kevés chili szószt. Belekeverem a sült szalonnát és kolbászt.
Lépés: 5
Tálalok. Barna kenyérrel, vörösborral fogyasztom.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet