Tarhonyás lecsó mangalica szalonnával, csabai parasztkolbásszal, vörösborral

2014-01-25
Tarhonyás lecsó mangalica szalonnával, csabai parasztkolbásszal, vörösborral
  • Várható: 5 adag Tarhonyás lecsó mangalica szalonnával, csabai parasztkolbásszal, vörösborral
  • Felszolgálás: 5 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 30perc

Manapság már egész évben lehet paprikát és paradicsomot kapni az importnak köszönhetően. Én most még se friss zöldségből készítettem el ezt az ételt, hanem a nyáron eltett lecsóból. Nyáron nem csak olcsóbb a paprika és a paradicsom, de ízesebb is. A jó lecsó ráadásul disznózsírral készül, ami nálam nincs készleten, a befőzéskor használok csak, s bogyiszlói paprikából, ami most nem kapható. Az sem egy utolsó szempont, hogy így kevesebb munkával, gyorsabban elkészült az étel, igaz a befőzéskor volt vele bőven munka.

Hozzávalók:

  • 25 dkg lecsó
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili
  • 5 bazsalikomlevél
  • 20 dkg tarhonya
  • 8 dl víz
  • 5 dkg mangalica szalonna
  • 20 dkg csabai parasztkolbász
  • 7 dkg sűrített paradicsom
  • olaj
  • őrölt fekete bors
  • csípős pirospaprika
  • chili szósz
  • 1 dl vörösbor

Lecsó készítése

Elkészítés:

Lépés: 1

A szalonnát kockára vágom, a kolbászt, a paprikát és a chilit szeletelem, a bazsalikomot aprítom.

Lépés: 2

Egy mély serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát és a kolbászt, majd félreteszem.

Lépés: 3

A zsiradékon kicsit megpörkölöm a tarhonyát, felöntöm vízzel, fűszerezem, hozzáadom a paradicsom sűrítményt, a chilit és a zöldpaprikát. Időnként megkavargatva, hogy ne kozmáljon oda, 20 percig főzöm.

Lépés: 4

Majd hozzáadom a lecsót, beleöntöm a bort, egy kevés chili szószt. Belekeverem a sült szalonnát és kolbászt.

Lépés: 5

Tálalok. Barna kenyérrel, vörösborral fogyasztom.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kókuszos hárommiatyánkos süti
Kókuszos hárommiatyánkos süti

Azoknak ajánlom elkészíteni, akik mindig időhiányban szenvednek, mert ez olyan egyszerű, gyors sütemény, amely összeállítható annyi idő alatt, míg az ember három miatyánkot elmond.

Close