Lecsó

2012-11-11
Lecsó
  • Várható: Lecsó 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 40perc

A lecsó a magyar konyha egyik alap étele, ráadásul azok is fogyaszthatják, akik nem szeretik a nehéz, húsos ételeket. Miután a lecsó friss zöldségekből, kevés olaj hozzáadásával készül, még egészséges ételnek is mondhatjuk. A következőkben a lecsó alap változatát fogjuk bemutatni, amelyet bátran tovább lehet gondolni.

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom, meghámozva, felkockázva
  • 1 kg zöldpaprika, vékony szeletekre vágva
  • 1/2 kg vöröshagyma, apróra vágva
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 3-4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • olívaolaj
  • sör

Elkészítés:

Lépés: 1

Először egy kevés olívaolajon pirítsuk üvegesre a vöröshagymát, majd ha megpirult, akkor a tűzről lehúzva szórjuk meg a pirospaprikával. A paprikát és a paradicsomot is tegyük bele az edénybe, és tegyük vissza az ételt a tűzre.

Lépés: 2

Fűszerezzünk, és erős tűz fölött süssük meg a lecsót. Ez alatt azt értem, hogy erős lángon, sűrű kavargatás mellett pirítsuk a zöldségeket, véletlenül se fedő alatt pároljuk. A fokhagymát csak a főzés utolsó pillanataiban adjuk hozzá a lecsóhoz.

Lépés: 3

Vizet ne öntsünk a lecsóhoz, ha a zöldségek lepirulnának, akkor egy kis sör segítségével pótoljuk a folyadék tartalmat.

Lépés: 4

Ha elkészült a lecsónk, akkor friss fehér kenyérrel, esetleg főtt rizzsel tálaljuk. Ha sör került a lecsóba, akkor bártan fogyaszthatunk mellé is.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 2
Értékelje a receptet

2 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pulykabecsinált leves
Pulykabecsinált leves

A vöröshagymát apró darabokra vágjuk, a pulykamellet megtisztítjuk. A sárgarépát, fehérrépát és a gombát megmossuk.

Close