Medvehagyma krémleves sült baconnel és gombával
2014-03-30- Várható: 4 tányér Medvehagyma krémleves sült baconnel és gombával
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 30perc
Hozzávalók:
- 1 csokor medvehagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 szál vékony póréhagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 10 szál petrezselyemzöld
- 2 db Ella burgonya
- 1 szelet bacon szalonna
- 3 db csiperkegomba
- 1 evőkanál vaj
- olívaolaj
- 2 db marhahúsleves kocka
- só
- őrölt fekete bors
- oregánó
- 1 dl fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- 1 l víz
Elkészítés:
Lépés: 1
A megpucolt és feldarabolt krumplikat megfőzöm.
Lépés: 2
A félbevágott gombát és a felvágott bacont vajon megpirítom, félreteszem. A hagymákat felvágom, olajon és vajon megdinsztelem.
Lépés: 3
A hagymákhoz hozzáöntöm a krumplikat a levével, a leveskockákat és a fűszereket. Később hozzáadom a bort és a tejszínt. Durván összeturmixolom, hogy maradjon még a zöldségekből is.
Lépés: 4
Tálaláskor merek a tányérba a levesből, s teszek rá gombát és sült baconszalonnát.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet