Resztelt sertésmáj rizzsel, sült krumplival és csalamádéval

2013-10-29
Resztelt sertésmáj rizzsel, sült krumplival és csalamádéval
  • Várható: 2 tányér Resztelt sertésmáj rizzsel, sült krumplival és csalamádéval
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 60perc

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertésmáj
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • chilipaprika
  • 2 db krumpli
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • majoránna
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • petrezselyem
  • 1/2 bögre rizs

Elkészítés:

Lépés: 1

A beáztatott rizst megfőzöm.

Lépés: 2

A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom, s kevés olajon megsütöm. Szórok rá pirospaprikát.

Lépés: 3

Közben a májat csíkokra, a hagymákat apróra, a szalonnát kockára vágom.

Lépés: 4

Egy serpenyőben a szalonnát kevés olajon megsütöm, beleteszem a hagymákat, megdinsztelem. Majd hozzáadom a májat, fűszerezem, öntök rá egy kevés vizet, s puhára főzöm.

Lépés: 5

Tálaláskor rakok a tányérra egy kupac májat, mellé rizst, krumplit, csalamádét. A krumplira vágok petrezselyemzöldet. A májat megsózom.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsös sertésragu cukkínivel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Empanadilla - hússal töltött, sült tészta-tallér
Empanadilla – hússal töltött, sült tészta-tallér

Sima, rugalmas tésztát készítünk: a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az egész tojásokat, az ecetet.

Close