Zöldborsó krémleves

2013-12-19
Zöldborsó krémleves
  • Várható: Zöldborsó krémleves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 35perc

Borajánló: száraz, minőségi fehérbor

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 2 csomó petrezselyemzöld
  • 30 dkg mirelit zöldborsó
  • csipet étkezési só
  • csipet cukor
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 db tojás (M méret)
  • 1 evőkanál búzafinomliszt
  • 1 db zsemle (tálaláshoz)

Elkészítés:

Lépés: 1

A vajat felforrósítjuk, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a zöldborsót hozzáadjuk, majd fedő alatt pár percig pároljuk.

Lépés: 2

Sóval, cukorral ízesítjük, felöntjük kevés vízzel, ezután botmixerrel krémesítjük, majd leszűrjük.

Lépés: 3

A tejszínt a tojás sárgájával és a liszttel simára keverjük, majd behabarjuk a levest és néhány percig forraljuk.

Lépés: 4

Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 2
Értékelje a receptet

2 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    890,6 kcal
  • Fehérje

    11,8 g
  • Zsír

    78,2 g
  • Szénhidrát

    31,3 g
  • Rost

    2,9 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pisztráng zöldmandulamártással
Pisztráng zöldmandulamártással

A fehérbort a vöröshagymával, a sóval és 1 dl vízzel felforraljuk.

Close