Zöldborsó krémleves
2013-12-19- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Zöldborsó krémleves 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 35perc
Borajánló: száraz, minőségi fehérbor
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 2 csomó petrezselyemzöld
- 30 dkg mirelit zöldborsó
- csipet étkezési só
- csipet cukor
- 3 dl főzőtejszín
- 2 db tojás (M méret)
- 1 evőkanál búzafinomliszt
- 1 db zsemle (tálaláshoz)
Elkészítés:
Lépés: 1
A vajat felforrósítjuk, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a zöldborsót hozzáadjuk, majd fedő alatt pár percig pároljuk.
Lépés: 2
Sóval, cukorral ízesítjük, felöntjük kevés vízzel, ezután botmixerrel krémesítjük, majd leszűrjük.
Lépés: 3
A tejszínt a tojás sárgájával és a liszttel simára keverjük, majd behabarjuk a levest és néhány percig forraljuk.
Lépés: 4
Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
Átlag értékelés
(5 / 5)
2 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
890,6 kcal -
Fehérje
11,8 g -
Zsír
78,2 g -
Szénhidrát
31,3 g -
Rost
2,9 g