Mazsolás pite

2013-11-27
Mazsolás pite
  • Várható: Mazsolás pite 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 6perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:06 óra

Borajánló: Tokaji szamorodni (édes borkülönlegesség)

Hozzávalók:

  • 22 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 dkg sütőpor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 kiskanál szegfűszeg
  • 2 db tojás
  • 2 dl joghurt
  • 1 db narancs
  • 1 dkg vaníliás cukor
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 dl olaj
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg szeletelt mandula (díszítéshez)
  • 3 dkg vaj (a form kikenéséhez)
  • 2 dkg liszt (a form kikenéséhez)

Elkészítés:

Lépés: 1

A narancs levét kifacsarjuk.

Lépés: 2

Egy megfelelő nagyságú keverőedényben a lisztet elkeverjük a cukorral, a sütőporral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, majd hozzáadjuk a tojást, a joghurtot, az 1/2 dl frissen facsart narancs levét, a vaníliás cukrot, a darált mandulát, az olajat és a mazsolát.

Lépés: 3

Összekeverjük a masszát, és jól kidolgozzuk. Kivajazott és kilisztezett, lapos tortaformába öntjük, a tetejére rátesszük a mandulaszemeket, és 160 °C-os sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

Lépés: 4

Porcukorral meghintve, narancshéjjal díszítve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1032,8 kcal
  • Fehérje

    24,6 g
  • Zsír

    86,4 g
  • Szénhidrát

    71,5 g
  • Rost

    2,3 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Húsvéti rozmaringos báránysült puliszkával
Húsvéti rozmaringos báránysült puliszkával

A báránycombot előző este, lehártyázás után, fokhagymaszelettel és rozmaring ágakkal megtűzdeljük, és a fűszerekkel bedörzsöljük.

Close