Húsvéti rozmaringos báránysült puliszkával

2014-04-15
  • Várható: Húsvéti rozmaringos báránysült puliszkával 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 20perc
  • Elkészítési idő: 1:30 óra
  • Kész: 1:50 óra

Borajánló: HILLTOP Neszmély Olaszrizling 2013

A Melegeshegy körbenapozott lankáin érleltük Magyarország egyik legérdekesebb rizlingjét. E kései érésű fajtából egzotikus ízeivel, testes, dús jellegével a Neszmélyi borvidék egyik legjellemzőbb bora készül.

A tatabányai Vendéglátó Iskola gasztronómusainak Kovács Gábor és Szabó Zoltán ajánlásával.

Hozzávalók:

  • 1 kg csontos báránycomb
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 csokor rozmaring
  • 40 dkg kukoricadara
  • őrölt bors
  • őrölt köménymag
  • majoránna
  • 5 dkg sertészsír
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A báránycombot előző este, vagy néhány órával a sütés megkezdése előtt, lehártyázás után, fokhagymaszelettel és rozmaring ágakkal megtűzdeljük, és a fűszerekkel bedörzsöljük. Sütésig lefedve hűtőszekrényben tartjuk.

Lépés: 2

A sütőt 180 fokra melegítjük, közben egy serpenyőben felhevítjük a sertészsírt, a hús minden oldalát néhány perc alatt megpirítjuk, alufóliával lefedve 1 órán keresztül pároljuk. A maradék időben pedig fólia nélkül, készre sütjük.

Lépés: 3

A kukoricadarát kétszeres mennyiségű sós vízben folyamatos keverés közben, puhára főzzük (kb. 6-8 perc). Végül belekeverjük a vajat.

Lépés: 4

A rozmaringos sült bárányt puliszkával tálaljuk.

Örömmel várja Önt egész évben borkóstolóra,..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Narancsos-zelleres gombasaláta grépfrúttal és balzsamecet öntettel
Narancsos-zelleres gombasaláta grépfrúttal és balzsamecet öntettel

A narancsot megtisztítjuk, és gerezdjeire szedjük.

Close