Húsvéti rozmaringos báránysült puliszkával
2014-04-15- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Húsvéti rozmaringos báránysült puliszkával 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 20perc
- Elkészítési idő: 1:30 óra
- Kész: 1:50 óra
Borajánló: HILLTOP Neszmély Olaszrizling 2013
A Melegeshegy körbenapozott lankáin érleltük Magyarország egyik legérdekesebb rizlingjét. E kései érésű fajtából egzotikus ízeivel, testes, dús jellegével a Neszmélyi borvidék egyik legjellemzőbb bora készül.
A tatabányai Vendéglátó Iskola gasztronómusainak Kovács Gábor és Szabó Zoltán ajánlásával.
Hozzávalók:
- 1 kg csontos báránycomb
- 1 fej fokhagyma
- 1 csokor rozmaring
- 40 dkg kukoricadara
- só
- őrölt bors
- őrölt köménymag
- majoránna
- 5 dkg sertészsír
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A báránycombot előző este, vagy néhány órával a sütés megkezdése előtt, lehártyázás után, fokhagymaszelettel és rozmaring ágakkal megtűzdeljük, és a fűszerekkel bedörzsöljük. Sütésig lefedve hűtőszekrényben tartjuk.
Lépés: 2
A sütőt 180 fokra melegítjük, közben egy serpenyőben felhevítjük a sertészsírt, a hús minden oldalát néhány perc alatt megpirítjuk, alufóliával lefedve 1 órán keresztül pároljuk. A maradék időben pedig fólia nélkül, készre sütjük.
Lépés: 3
A kukoricadarát kétszeres mennyiségű sós vízben folyamatos keverés közben, puhára főzzük (kb. 6-8 perc). Végül belekeverjük a vajat.
Lépés: 4
A rozmaringos sült bárányt puliszkával tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet