Húsvéti rozmaringos báránysült puliszkával

2014-04-15
  • Várható: Húsvéti rozmaringos báránysült puliszkával 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 20perc
  • Elkészítési idő: 1:30 óra
  • Kész: 1:50 óra

Borajánló: HILLTOP Neszmély Olaszrizling 2013

A Melegeshegy körbenapozott lankáin érleltük Magyarország egyik legérdekesebb rizlingjét. E kései érésű fajtából egzotikus ízeivel, testes, dús jellegével a Neszmélyi borvidék egyik legjellemzőbb bora készül.

A tatabányai Vendéglátó Iskola gasztronómusainak Kovács Gábor és Szabó Zoltán ajánlásával.

Hozzávalók:

  • 1 kg csontos báránycomb
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 csokor rozmaring
  • 40 dkg kukoricadara
  • őrölt bors
  • őrölt köménymag
  • majoránna
  • 5 dkg sertészsír
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A báránycombot előző este, vagy néhány órával a sütés megkezdése előtt, lehártyázás után, fokhagymaszelettel és rozmaring ágakkal megtűzdeljük, és a fűszerekkel bedörzsöljük. Sütésig lefedve hűtőszekrényben tartjuk.

Lépés: 2

A sütőt 180 fokra melegítjük, közben egy serpenyőben felhevítjük a sertészsírt, a hús minden oldalát néhány perc alatt megpirítjuk, alufóliával lefedve 1 órán keresztül pároljuk. A maradék időben pedig fólia nélkül, készre sütjük.

Lépés: 3

A kukoricadarát kétszeres mennyiségű sós vízben folyamatos keverés közben, puhára főzzük (kb. 6-8 perc). Végül belekeverjük a vajat.

Lépés: 4

A rozmaringos sült bárányt puliszkával tálaljuk.

Örömmel várja Önt egész évben borkóstolóra,..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ketchup
Ketchup

Egy igazán jó grillezés elképzelhetetlen ketchup nélkül. Egy jó minőségű, jól fűszerezett húst kár lenne elrontani középszerű ketchuppal, ezért ha vendégeket fogadnak, érdemes időt szánni ennek az öntetnek az elkészítésére.

Close