Gazpacho
2013-11-07- Várható: Gazpacho 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 5perc
- Kész: 20perc
A gazpacho egy nagyon finom hideg zöldségleves, amely a déli országokban igen nagy népszerűségnek örvend. Mostanság hazánkban is igen meleg nyarak vannak, ezért egyre nagyobb az igény a hidegen fogyasztható ételekre.
Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom, meghámozva, felkockázva
- 2 zöldpaprika, apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 kígyóuborka, megpucolva, felszeletelve
- 2 zsemle
- olívaolaj
- só
- bors
- zöldfűszerek
- borecet
Elkészítés:
Lépés: 1
A gazpacho főzés nélkül elkészül, mindössze annyi dolgunk van, hogy az egyforma méretre felvágott zöldségeket turmixszoljuk össze a vízbe áztatott zsemlével. Turmixolás közben lassan csurgassunk az olíva olajból és a borecetből is a gazpachoba.
Lépés: 2
Lehet zöldfűszereket is tenni a levesbe, így bazsalikomból, majoránnából, petrezselyemzöldből bármikor tehetünk bele. Ha elkészült a leves, akkor hűtsük be, és utána fogyasszuk.
Tipp:
Én krémesen szeretem a gazpacho-t, de aki túl sűrűnek érzi, az öntsön hozzá egy kis vizet.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet