Birsalmaleves, ahogy a nagymama szerette

2014-05-13
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Birsalmaleves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 1:30 óra
  • Kész: 1:35 óra

Hozzávalók:

  • 600 g birsalma
  • 2 dl tejföl
  • 100 g cukor
  • 2 dl tejszín
  • 3 g szegfűszeg
  • 3 g fahéj
  • 1 db citrom
  • 2 dl savanykás fehérbor
  • 30 g liszt

Elkészítés:

Lépés: 1

Megmossuk, meghámozzuk és eltávolítjuk a birsalma magházát, majd két dl vízben, fedő alatt puhára főzzük.

Lépés: 2

Egy másik edényben megfőzzük az egész fahéjat, az ugyancsak egész szegfűszeget a fehérborban - ezekből mintegy kivonatot készítünk -, hozzákarikázzuk a hámozott citromot, és hozzászűrjük a birsalma léhez.

Lépés: 3

A tejföl, a tejszín és a liszt keverékével csomómentes habarást készítünk, megsózzuk, és ha kell, további cukorral ízesítjük, jól felforraljuk.

Lépés: 4

Hidegre hűtve - hisz így adja vissza jó ízeit - tálaljuk, a nagymama azonban még egy kanálnyi sűrű vásárhelyi tejföllel is nyakon öntötte, mielőtt az asztalra adta.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    195 kcal
  • Fehérje

    75 g
  • Zsír

    47 g
  • Szénhidrát

    59 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.