Birsalmaleves, ahogy a nagymama szerette
2014-05-13- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Birsalmaleves 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 1:30 óra
- Kész: 1:35 óra
Hozzávalók:
- 600 g birsalma
- 2 dl tejföl
- 100 g cukor
- 2 dl tejszín
- 3 g szegfűszeg
- 3 g fahéj
- 1 db citrom
- 2 dl savanykás fehérbor
- 30 g liszt
Elkészítés:
Lépés: 1
Megmossuk, meghámozzuk és eltávolítjuk a birsalma magházát, majd két dl vízben, fedő alatt puhára főzzük.
Lépés: 2
Egy másik edényben megfőzzük az egész fahéjat, az ugyancsak egész szegfűszeget a fehérborban - ezekből mintegy kivonatot készítünk -, hozzákarikázzuk a hámozott citromot, és hozzászűrjük a birsalma léhez.
Lépés: 3
A tejföl, a tejszín és a liszt keverékével csomómentes habarást készítünk, megsózzuk, és ha kell, további cukorral ízesítjük, jól felforraljuk.
Lépés: 4
Hidegre hűtve - hisz így adja vissza jó ízeit - tálaljuk, a nagymama azonban még egy kanálnyi sűrű vásárhelyi tejföllel is nyakon öntötte, mielőtt az asztalra adta.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
195 kcal -
Fehérje
75 g -
Zsír
47 g -
Szénhidrát
59 g