Fehérboros póréhagyma krémleves kurkumával

2013-12-18
Fehérboros póréhagyma krémleves kurkumával
  • Várható: 4 tányér Fehérboros póréhagyma krémleves kurkumával
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 40perc

Szeretem a hagymát, a hagymaleveseket, ezúttal egy póréhagyma krémlevest főztem.

Remélem, nektek is ízleni fog.

Hozzávalók:

  • 1 db nagy póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 db babérlevél
  • 1 kocka marhahúsleves
  • őrölt fehérbors
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín

Elkészítés:

Lépés: 1

A póréhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a krumplit kockára vágom.

Lépés: 2

Egy fazékban kevés olívaolajon megolvasztom a vajat, ráteszem a póréhagymát és a fokhagymát, fűszerezem, beleteszem a babérleveleket. Felöntöm 6 dl vízzel, főzöm. Beleöntöm a bort és a tejszínt.

Lépés: 3

Amikor megfőtt, félreteszek a póréhagymából, a többit turmixolom.

Lépés: 4

Visszateszem a levet a fazékba, bele a félretett póréhagymákat.

Lépés: 5

Tálaláskor csorgatok rá tejszínt és szórok rá kurkumát.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Csokoládéfondue

    Csokoládéfondue

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Birsalmaleves, ahogy a nagymama szerette

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Narancsos almaleves (főzés nélkül)

  • Gesztenyekrémleves kukoricával

    Gesztenyekrémleves kukoricával

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pepperonis-gombás pizza
Pepperonis-gombás pizza

A sütőrácsot helyezzük el középen. Tegyünk egy másikat a legalacsonyabb beállításba és helyezzünk el rajta egy peremnélküli sütőpapírt.

Close