Fehérboros póréhagyma krémleves kurkumával
2013-12-18- Várható: 4 tányér Fehérboros póréhagyma krémleves kurkumával
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 40perc
Szeretem a hagymát, a hagymaleveseket, ezúttal egy póréhagyma krémlevest főztem.
Remélem, nektek is ízleni fog.
Hozzávalók:
- 1 db nagy póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db krumpli
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- 2 db babérlevél
- 1 kocka marhahúsleves
- só
- őrölt fehérbors
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 dl fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
Elkészítés:
Lépés: 1
A póréhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a krumplit kockára vágom.
Lépés: 2
Egy fazékban kevés olívaolajon megolvasztom a vajat, ráteszem a póréhagymát és a fokhagymát, fűszerezem, beleteszem a babérleveleket. Felöntöm 6 dl vízzel, főzöm. Beleöntöm a bort és a tejszínt.
Lépés: 3
Amikor megfőtt, félreteszek a póréhagymából, a többit turmixolom.
Lépés: 4
Visszateszem a levet a fazékba, bele a félretett póréhagymákat.
Lépés: 5
Tálaláskor csorgatok rá tejszínt és szórok rá kurkumát.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet