Csokoládéfondue
2014-12-22- Várható: Csokoládéfondue 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 40perc
Hozzávalók:
- 300 g étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 4 cl jó minőségű konyak
- 50 g alma
- 100 g körte
- 50 g narancs
- 1 fürt nagy szemű szőlő kb. 200 g
- 4 karika ananász
- 8 db babapiskóta és további tejszín
Elkészítés:
Lépés: 1
A nem tejes étcsokoládét apró darabokra tördeljük, és egy kevés vízzel, állandóan kevergetve felolvasztjuk (innen származik az elnevezés ui. franciául: fondre=olvasztani).
Lépés: 2
A tejszín és a konyak - ha gyermeknek készítjük, utóbbit elhagyjuk -, hozzáadásával beleöntjük a fondue-edénybe, és a lángját alacsonyra állítva, állandó rotyogás mellett adjuk az asztalra.
Lépés: 3
Ahány gyümölcsünk van, annyi tálkába tesszük őket feldarabolva, ugyanígy a babapiskótát is.
Lépés: 4
Váltakozva fel is tűzhetők a fondue-villákra a gyümölcsök és a piskóta, de ekkor további tejszínhabot adjunk mellé. Télen természetesen befőttből készítjük el.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
3650 kcal -
Fehérje
136 g -
Zsír
106 g -
Szénhidrát
327 g