Csokoládéfondue

2014-12-22
Csokoládéfondue
  • Várható: Csokoládéfondue 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 40perc

Hozzávalók:

  • 300 g étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 4 cl jó minőségű konyak
  • 50 g alma
  • 100 g körte
  • 50 g narancs
  • 1 fürt nagy szemű szőlő kb. 200 g
  • 4 karika ananász
  • 8 db babapiskóta és további tejszín

Elkészítés:

Lépés: 1

A nem tejes étcsokoládét apró darabokra tördeljük, és egy kevés vízzel, állandóan kevergetve felolvasztjuk (innen származik az elnevezés ui. franciául: fondre=olvasztani).

Lépés: 2

A tejszín és a konyak - ha gyermeknek készítjük, utóbbit elhagyjuk -, hozzáadásával beleöntjük a fondue-edénybe, és a lángját alacsonyra állítva, állandó rotyogás mellett adjuk az asztalra.

Lépés: 3

Ahány gyümölcsünk van, annyi tálkába tesszük őket feldarabolva, ugyanígy a babapiskótát is.

Lépés: 4

Váltakozva fel is tűzhetők a fondue-villákra a gyümölcsök és a piskóta, de ekkor további tejszínhabot adjunk mellé. Télen természetesen befőttből készítjük el.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Piskótával töltött őszibarack

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Passiógyümölcskrém

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    3650 kcal
  • Fehérje

    136 g
  • Zsír

    106 g
  • Szénhidrát

    327 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vegyes zöldség kókusszal
Vegyes zöldség kókusszal

A kókuszreszeléket tejbe áztatjuk, és pár percig állni hagyjuk. A padlizsánt és a sárgarépát megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk.

Close