Sült kacsacomb petrezselymes újkrumplival, fehérboros fehérkáposztával, tormával és barackbefőttel
2014-04-23
- Várható: 2 adag Sült kacsacomb petrezselymes újkrumplival, fehérboros fehérkáposztával, tormával és barackbefőttel
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 50perc
Hozzávalók:
- 2 db kacsacomb
- 4 db újkrumpli
- 2 szál petrezselyem
- 20 dkg savanyított káposzta
- 1 dl fehérbor
- 2 db babérlevél
- köménymag
- só
- őrölt fekete bors
- 1 evőkanál ecetes torma
- 2 evőkanál barackbefőtt
- olívaolaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A kacsacombokat sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, s beteszem a hűtőbe 48 órára egy serpenyőben.
Lépés: 2
Másnap mellérakom az újkrumplit és a káposztát, melyre babérlevelet rakok, borsozom és locsolok rá fehérbort, s beteszem egy 200 C fokra előmelegített sütőbe. A vége felé a krumplira rakok vagdalt petrezselymet.
Lépés: 3
Amikor megsült, tálalok. A tányérra rakok egy kacsacombot, 2 db krumplit, káposztát, barackot és tormát. Fehérborral fogyasztom.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet