Fehérboros, chilis, fokhagymás tintahalkarikák petrezselymes sült krumplival

2014-03-25
Fehérboros, chilis, fokhagymás tintahalkarikák petrezselymes sült krumplival
  • Várható: 2 adag Fehérboros, chilis, fokhagymás tintahalkarikák petrezselymes sült krumplival
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 40perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg tintahalkarika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • 1 db citrom
  • 5 db burgonya
  • 6 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál chiliszósz
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés:

Lépés: 1

A krumplikat felteszem főni. A fokhagymát, petrezselymet aprítom. A citromból karikákat vágok. A tintahalkarikákat jó alaposan, több vízben átmosom.

Lépés: 2

A krumplikat megpucolom, felkarikázom, olívaolajon megsütöm.

Lépés: 3

Közben a tintahalkarikákat olívaolajon megsütöm, majd megfordítom, hozzáadom a fokhagymát, rávágom a chilit, s hozzáöntöm a fehérbort, facsarok rá citromot.

Lépés: 4

Amikor mindkét serpenyőben megsültek a hozzávalók, tálalok.

Lépés: 5

A tányérra szedek a tintahalból, locsolok rá a szószból és a krumpliból, teszek rá egy szelet citromot, s szórok rá petrezselymet, a tintahalra facsarok citromot.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sült csirkemell almába töltve
Sült csirkemell almába töltve

Az almák belsejét kivájjuk, és a citrom levével meglocsoljuk.

Close