Fehérboros, chilis, fokhagymás tintahalkarikák petrezselymes sült krumplival
2014-03-25- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 2 adag Fehérboros, chilis, fokhagymás tintahalkarikák petrezselymes sült krumplival
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 40perc
Hozzávalók:
- 50 dkg tintahalkarika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- 1 db citrom
- 5 db burgonya
- 6 szál petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- 1 evőkanál chiliszósz
- 1 dl fehérbor
Elkészítés:
Lépés: 1
A krumplikat felteszem főni. A fokhagymát, petrezselymet aprítom. A citromból karikákat vágok. A tintahalkarikákat jó alaposan, több vízben átmosom.
Lépés: 2
A krumplikat megpucolom, felkarikázom, olívaolajon megsütöm.
Lépés: 3
Közben a tintahalkarikákat olívaolajon megsütöm, majd megfordítom, hozzáadom a fokhagymát, rávágom a chilit, s hozzáöntöm a fehérbort, facsarok rá citromot.
Lépés: 4
Amikor mindkét serpenyőben megsültek a hozzávalók, tálalok.
Lépés: 5
A tányérra szedek a tintahalból, locsolok rá a szószból és a krumpliból, teszek rá egy szelet citromot, s szórok rá petrezselymet, a tintahalra facsarok citromot.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet