Fokhagymás szarvastokány
2013-10-02- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Fokhagymás szarvastokány 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 3perc
- Elkészítési idő: 2:00 óra
- Kész: 2:03 óra
Hozzávalók:
- 70-80 dkg kicsontozott szarvascomb vagy lapocka
- 8-10 dkg füstölt szalonna
- 2-3 evőkanál olaj
- 1 csapott kiskanál só
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 csapott kiskanál paradicsompüré
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 1 kiskanál liszt
Tipp:
Szarvas helyett őzből vagy vaddisznóból is készíthetjük, a legjobb hozzá a comb, a lapocka és a lábszár.
Elkészítés:
Lépés: 1
A húst 0,5 centi vastag, a szalonnát ennél vékonyabb csíkokra vágjuk. Utóbbit az olajon kisütjük, a húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig pirítjuk.
Lépés: 2
Megsózzuk, a présen áttört fokhagyma felével, a paradicsompürével meg a borssal ízesítjük és egy kis pohárnyi (0,5 deci) vizet ráöntünk. Lefödjük, a húst kis lángon puhára pároljuk. Ez kb. 1,5 óra, ami alatt elpárolgó levét folyamatosan pótoljuk. Amikor kész, a maradék fokhagymát is hozzáadjuk.
Lépés: 3
A lisztet 2 deci vízzel simára keverjük, a szarvastokányhoz öntjük, 2-3 percig forraljuk. Akkor jó, ha a "szaftja" a hagyományos pörkölthöz hasonló sűrűségű.
Vendéglátóhelyek:
- Emma Vendéglő, Pilisszentkereszt
- Az Ön vendéglátóhelye/szolgáltatása
- Az Ön vendéglátóhelye/szolgáltatása
Ha szeretne idekerülni, kattintson a “Vendéglátóhelyek részére” menüpontra!
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
2220 kJ/531 kcal