Fokhagymás szarvastokány

2013-10-02
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Fokhagymás szarvastokány 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 3perc
  • Elkészítési idő: 2:00 óra
  • Kész: 2:03 óra

Hozzávalók:

  • 70-80 dkg kicsontozott szarvascomb vagy lapocka
  • 8-10 dkg füstölt szalonna
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 csapott kiskanál só
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott kiskanál paradicsompüré
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 kiskanál liszt

Tipp:

Szarvas helyett őzből vagy vaddisznóból is készíthetjük, a legjobb hozzá a comb, a lapocka és a lábszár.

Elkészítés:

Lépés: 1

A húst 0,5 centi vastag, a szalonnát ennél vékonyabb csíkokra vágjuk. Utóbbit az olajon kisütjük, a húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig pirítjuk.

Lépés: 2

Megsózzuk, a présen áttört fokhagyma felével, a paradicsompürével meg a borssal ízesítjük és egy kis pohárnyi (0,5 deci) vizet ráöntünk. Lefödjük, a húst kis lángon puhára pároljuk. Ez kb. 1,5 óra, ami alatt elpárolgó levét folyamatosan pótoljuk. Amikor kész, a maradék fokhagymát is hozzáadjuk.

Lépés: 3

A lisztet 2 deci vízzel simára keverjük, a szarvastokányhoz öntjük, 2-3 percig forraljuk. Akkor jó, ha a "szaftja" a hagyományos pörkölthöz hasonló sűrűségű.

Vendéglátóhelyek:

Ha szeretne idekerülni, kattintson a “Vendéglátóhelyek részére” menüpontra!

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    2220 kJ/531 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Édes-savanyú tintahal

A fagyasztott tintahalat szobahőmérsékleten fölengedjük. Ugyanezt tesszük, ha mélyhűtött kalmárt használunk; a konzervet pedig lecsöpögtetjük.

Close