Egri töltött gomba

2012-11-09
Egri töltött gomba
  • Várható: Töltött gomba 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 40perc
  • Kész: 45perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl napraforgó étolaj
  • 30 dkg csirkemáj
  • 1 csipet étkezési só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 csipet majoránna
  • 20 dkg búza finomliszt
  • 3 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl Worcester szósz
  • 1 dl Egri bikavér
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

Lépés: 1

A gombát megtisztítjuk. A szárát óvatosan kivesszük a fejből, majd apróra vágjuk. A finomra szeletelt vöröshagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a májat, majd sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Pár perc után beletesszük az apróra vágott gombaszárat is, majd az egészet mixerrel pépesítjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a gombafejeket.

Lépés: 2

Két betöltött gombafejből labdaformát készítünk, majd duplán bepanírozzuk. A tálalás előtti percekben bő, forró olajban kisütjük.

Lépés: 3

Elkészítjük a mártást: a Worcester szószt Egri bikavérrel összekeverve forraljuk.

Lépés: 4

Tálalásnál a rántott gombalabdákat petrezselyemmel díszítjük, a mártást külön tálkában kínáljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szőlőszemek szárnyasmájjal és borókával flambírozva

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsökkel ékesített kacsa

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1072,5 kcal
  • Fehérje

    41,8 g
  • Zsír

    59,2 g
  • Szénhidrát

    87,1 g
  • Rost

    2,6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ketchup
Ketchup

Egy igazán jó grillezés elképzelhetetlen ketchup nélkül. Egy jó minőségű, jól fűszerezett húst kár lenne elrontani középszerű ketchuppal, ezért ha vendégeket fogadnak, érdemes időt szánni ennek az öntetnek az elkészítésére.

Close