Mákpuding csokoládéöntettel
2013-11-29- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Mákpuding csokoládéöntettel 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 60perc
Hozzávalók:
- 2 db zsemle
- 1 dl tej
- 3 db tojás
- 10 dkg vaj
- 1 db citrom
- 25 dkg darált mák
- 2 dkg vaníliás cukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
Hozzávalók (csokoládéöntethez):
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 1 dkg vaníliás cukor
- 3 cl rum
- 1 dl tej
Elkészítés:
Lépés: 1
Elkészítjük a csokoládéöntetet: a csokoládét vízgőzön felmelegítjük, hozzáadjuk a tejszínt, a rumot és a vaníliás cukrot. Sűrűségét tejjel szabályozzuk.
Lépés: 2
A zsemléket vékonyan meghámozzuk, langyos tejben megáztatjuk, majd szitán áttörjük.
Lépés: 3
A pudingformákat kézmeleg vajjal kikenjük, majd kilisztezzük.
Lépés: 4
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a tojássárgáját a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört zsemlét, a vajat, a mákot, a reszelt citromhéjat és a tojáshabot.
Lépés: 5
A masszát háromnegyedig beletöltjük a pudingformákba. Vízfürdőbe állítjuk, lefedjük, és 110 °C-os sütőben 30-35 perc alatt kigőzöljük.
Lépés: 6
A pudingokat az előre elkészített csokoládéöntettel frissen tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
846,2 kcal -
Fehérje
19,3 g -
Zsír
80,2 g -
Szénhidrát
16,2 g -
Rost
6,1 g