Mákpuding csokoládéöntettel

2013-11-29
Mákpuding csokoládéöntettel
  • Várható: Mákpuding csokoládéöntettel 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 60perc

Hozzávalók:

  • 2 db zsemle
  • 1 dl tej
  • 3 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 db citrom
  • 25 dkg darált mák
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

Hozzávalók (csokoládéöntethez):

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 1 dkg vaníliás cukor
  • 3 cl rum
  • 1 dl tej

Elkészítés:

Lépés: 1

Elkészítjük a csokoládéöntetet: a csokoládét vízgőzön felmelegítjük, hozzáadjuk a tejszínt, a rumot és a vaníliás cukrot. Sűrűségét tejjel szabályozzuk.

Lépés: 2

A zsemléket vékonyan meghámozzuk, langyos tejben megáztatjuk, majd szitán áttörjük.

Lépés: 3

A pudingformákat kézmeleg vajjal kikenjük, majd kilisztezzük.

Lépés: 4

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a tojássárgáját a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört zsemlét, a vajat, a mákot, a reszelt citromhéjat és a tojáshabot.

Lépés: 5

A masszát háromnegyedig beletöltjük a pudingformákba. Vízfürdőbe állítjuk, lefedjük, és 110 °C-os sütőben 30-35 perc alatt kigőzöljük.

Lépés: 6

A pudingokat az előre elkészített csokoládéöntettel frissen tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    846,2 kcal
  • Fehérje

    19,3 g
  • Zsír

    80,2 g
  • Szénhidrát

    16,2 g
  • Rost

    6,1 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Ámor álma

A finomra vágott vöröshagymát kevés előhevített olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a lemosott, lecsepegtetett és 5 cm-es csíkokra vágott marhahúst.

Close