Tejfölös babgulyás lángolt kolbásszal és vörösborral

2013-10-25
Tejfölös babgulyás lángolt kolbásszal és vörösborral
  • Várható: 2-3 tányér Tejfölös babgulyás lángolt kolbásszal és vörösborral
  • Felszolgálás: 3 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 60perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg tarkabab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 db nagy újkrumpli
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 4 db cseresznyepaprika
  • 2 db paradicsom
  • zellerlevél
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • kömény
  • liszt
  • csípős paprika sűrítmény
  • gulyáskrém
  • olaj
  • 15 dkg lángolt kolbász
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

Lépés: 1

A babot reggel beáztatom.

Lépés: 2

A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.

Lépés: 3

Egy lábasban kevés olajon megdinsztelem a hagymákat (a zöldje kivételével), ráteszem az aprított fokhagymát, a zöldségeket, s a babot, felöntöm vízzel, fűszerezem, teszek bele csípős paprika sűrítményt és gulyáskrémet. Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, s a kolbászt.

Lépés: 4

Amikor minden megfőtt beleöntöm a vörösbort, s lisztes tejföllel behabarom.

Lépés: 5

Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá tejfölt, szórok rá pirospaprikát, s díszítem cseresznyepaprikával, újhagymalevelekkel.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ketchup
Ketchup

Egy igazán jó grillezés elképzelhetetlen ketchup nélkül. Egy jó minőségű, jól fűszerezett húst kár lenne elrontani középszerű ketchuppal, ezért ha vendégeket fogadnak, érdemes időt szánni ennek az öntetnek az elkészítésére.

Close