Ceviche
2012-12-06- Konyha: Amerikai
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Ceviche 6 főre
- Felszolgálás: 6 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 55perc
Ceviche: ejtése szevícse
Hozzávalók:
- 75 dkg tisztított fogasfilé
- 12 kisebb citrom (legjobb a zöld héjú citrom)
- 1 mokkáskanál só
Hozzávalók (öntethez):
- 3-4 szem kemény paradicsom
- 3 cső chilipaprika vagy 1 bogyiszlói paprika
- 10 dkg paprikával töltött olajbogyó
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 25 dkg ketchup
- 1 dl olívaolaj
- 0,4 dl Worcester mártás (szósz)
- 1 kiskanál őrölt oregánó
- csipetnyi só
Elkészítés:
Lépés: 1
A fogasfilék bőrét lefejtjük (még jobb, ha már így vásároljuk) és az esetlegesen benne maradt szálkákat is kiszedjük.
Lépés: 2
Ezután a halat megmossuk, a nedvességet leitatjuk róla, majd egy tiszta deszkán egycentis kockákra vágják. Még tisztábban tudunk dolgozni - ami ez esetben különösen fontos -, ha a vágódeszkát zsírpapírral is lefedjük.
Lépés: 3
A citromok levét kipréseljük, a haldarabokra szűrjük, kissé megsózzuk és a halat 15 percig benne pácoljuk. Ezalatt az öntetet elkészítjük.
Lépés: 4
A paradicsomok héját lehúzzuk (ehhez ha kell, le is forrázzuk), a szárukat kimetsszük, majd félbehasítjuk és a magokat kikaparva húsukat apró kockákra vágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, a héjukat lefejtjük és a csöveket finomra aprítjuk. Az olajbogyót, a meghámozott vöröshagymát meg a petrezselymet ugyancsak fölaprítjuk.
Lépés: 5
A pácolt halat lecsöpögtetjük; az összevágott anyagokkal, a ketchuppal, az olívaolajjal összekeverjük, Worcesterrel ízesítjük, oregánóval fűszerezzük, végül ha kell, csipetnyit megsózzuk.
Lépés: 6
Letakarva, hűtőszekrényben 24 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor sós kekszet kínálunk hozzá.
Jó tanács:
Ez a fogás kicsit költségesebb, de nagyszerű ünnepi előétel, előnye, hogy előre elkészíthető és a hűtőszekrényben 3-4 napig is eláll.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
427 kcal