Ceviche

2012-12-06
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Ceviche 6 főre
  • Felszolgálás: 6 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 55perc

Ceviche: ejtése szevícse

Hozzávalók:

  • 75 dkg tisztított fogasfilé
  • 12 kisebb citrom (legjobb a zöld héjú citrom)
  • 1 mokkáskanál só

Hozzávalók (öntethez):

  • 3-4 szem kemény paradicsom
  • 3 cső chilipaprika vagy 1 bogyiszlói paprika
  • 10 dkg paprikával töltött olajbogyó
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 25 dkg ketchup
  • 1 dl olívaolaj
  • 0,4 dl Worcester mártás (szósz)
  • 1 kiskanál őrölt oregánó
  • csipetnyi só

Elkészítés:

Lépés: 1

A fogasfilék bőrét lefejtjük (még jobb, ha már így vásároljuk) és az esetlegesen benne maradt szálkákat is kiszedjük.

Lépés: 2

Ezután a halat megmossuk, a nedvességet leitatjuk róla, majd egy tiszta deszkán egycentis kockákra vágják. Még tisztábban tudunk dolgozni - ami ez esetben különösen fontos -, ha a vágódeszkát zsírpapírral is lefedjük.

Lépés: 3

A citromok levét kipréseljük, a haldarabokra szűrjük, kissé megsózzuk és a halat 15 percig benne pácoljuk. Ezalatt az öntetet elkészítjük.

Lépés: 4

A paradicsomok héját lehúzzuk (ehhez ha kell, le is forrázzuk), a szárukat kimetsszük, majd félbehasítjuk és a magokat kikaparva húsukat apró kockákra vágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, a héjukat lefejtjük és a csöveket finomra aprítjuk. Az olajbogyót, a meghámozott vöröshagymát meg a petrezselymet ugyancsak fölaprítjuk.

Lépés: 5

A pácolt halat lecsöpögtetjük; az összevágott anyagokkal, a ketchuppal, az olívaolajjal összekeverjük, Worcesterrel ízesítjük, oregánóval fűszerezzük, végül ha kell, csipetnyit megsózzuk.

Lépés: 6

Letakarva, hűtőszekrényben 24 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor sós kekszet kínálunk hozzá.

Jó tanács:

Ez a fogás kicsit költségesebb, de nagyszerű ünnepi előétel, előnye, hogy előre elkészíthető és a hűtőszekrényben 3-4 napig is eláll.

Recept típus: Címkék: , , , Hozzávalók: , ,

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hátszínszelet sárgabarackos dinnyemártással

  • Pisztráng zöldmandulamártással

    Pisztráng zöldmandulamártással

  • Vajban sült, tejszínes, mogyorós busa filé, petrezselymes krumplival

    Vajban sült, tejszínes, mogyorós busa filé, petrezselymes krumplival (saját recept)

  • Halászlé kétféle halból

    Halászlé kétféle halból

  • Rántott harcsa lilahagymával, majonézes krumplival

    Rántott harcsa lilahagymával, majonézes krumplival

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    427 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Csirke korma és Aloo pakora
Csirke korma

Az olajat közepes lángon melegítsük fel, és adjuk hozzá a fahéjat, kardamomi magot és a szegfűszeget.

Close