Hátszínszelet sárgabarackos dinnyemártással
2016-01-13- Várható: Hátszínszelet sárgabarackos dinnyemártással 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:20 óra
- Kész: 1:30 óra
Hozzávalók:
- 4 szelet kb. 800 g érlelt hátszín vagy csont nélküli rostélyos
- 100 g sárgabarack
- 100 g sárgadinnyehús
- 400 g mangó
- 15 g friss gyömbérreszelék
- 1 db citrom
- 50 g mazsolaszőlő
- 75 g cukor
- 5 cl alma- vagy gyümölcsecet
- 10 g só
- 40 g olaj
- 5 g bors
- 30 g dióbél
Elkészítés:
Lépés: 1
A rostélyosokat a megfelelő érlelés után (olaj - mustár - egész bors - babérlevél) az olajon mindkét oldalukon pirosra sütjük, utánsózzuk, és a frissen őrölt borssal megszórva meleg helyre állítjuk.
Lépés: 2
A hátszínszeletek olajába belepirítjuk a frissen reszelt gyömbért és a dióbelet, hozzáadjuk a megmosott és felezett mag nélküli sárgabarackokat, a sárgadinnyehúst, és a mangó apróra vágott húsát.
Lépés: 3
Citromlével és reszelt héjával, cukorral és alma- vagy egyéb gyümölcsecettel lassú forralással felfőzzük, mártássűrűségűre.
Lépés: 4
Drót- vagy szőrszitán áttörjük, még egyszer átforraljuk, úgy öntjük a húsokra.
Lépés: 5
Főtt, hordó alakúra formázott burgonyával vagy zsemlegombóccal (4 db zsemle kockája másfél dl tejben áztatva + 4 db tojás + só + vágott zöldpetrezselyem + 260 g liszt) adjuk asztalra a félretett gyümölcsökkel díszítve.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
688 kcal -
Fehérje
210 g -
Zsír
59 g -
Szénhidrát
201 g