Halászlé kétféle halból
2014-02-24
- Várható: 4 adag Halászlé kétféle halból
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 35perc
Hozzávalók:
- 1 ponty filé
- 1/2 harcsa filé
- 20 dkg belsőség (tej és ikra)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db csípős hegyes paprika
- 4 db chili paprika
- 2 db paradicsom
- 1 db krumpli
- 1 doboz (70 gr) paradicsom sűrítmény
- 1 doboz halászlé sűrítmény
- 1 evőkanál paprika sűrítmény
- só
- őrölt csípős paprika
- őrölt fekete bors
- 1 dl vörösbor
- 1 evőkanál zsír
- 1,5 l víz
Elkészítés:
Lépés: 1
A halakat felvágom, besózom, s beteszem a hűtőbe a belsőséggel együtt.
Lépés: 2
Főzéskor a hagymát apróra vágom, a paprikákat, a paradicsomot, s a krumplit felvágom.
Lépés: 3
Egy lábasban a hagymát zsíron megdinsztelem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom, szórok bele bőségesen őrölt paprikát, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, a halászlé sűrítményt, s a sűrített paradicsomot.
Lépés: 4
Amikor felforrt, egy krumplinyomóval megnyomkodom, s beleteszem a halakat. Kicsit később a belsőséget, s beleöntöm a bort. Amikor megfőtt, tálalok. Teszek rá egy chili paprikát.
Tipp:
Fehérkenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet