Halászlé kétféle halból

2014-02-24
Halászlé kétféle halból
  • Várható: 4 adag Halászlé kétféle halból
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 35perc

Hozzávalók:

  • 1 ponty filé
  • 1/2 harcsa filé
  • 20 dkg belsőség (tej és ikra)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • 4 db chili paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db krumpli
  • 1 doboz (70 gr) paradicsom sűrítmény
  • 1 doboz halászlé sűrítmény
  • 1 evőkanál paprika sűrítmény
  • őrölt csípős paprika
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl vörösbor
  • 1 evőkanál zsír
  • 1,5 l víz

Elkészítés:

Lépés: 1

A halakat felvágom, besózom, s beteszem a hűtőbe a belsőséggel együtt.

Lépés: 2

Főzéskor a hagymát apróra vágom, a paprikákat, a paradicsomot, s a krumplit felvágom.

Lépés: 3

Egy lábasban a hagymát zsíron megdinsztelem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom, szórok bele bőségesen őrölt paprikát, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, a halászlé sűrítményt, s a sűrített paradicsomot.

Lépés: 4

Amikor felforrt, egy krumplinyomóval megnyomkodom, s beleteszem a halakat. Kicsit később a belsőséget, s beleöntöm a bort. Amikor megfőtt, tálalok. Teszek rá egy chili paprikát.

Tipp:

Fehérkenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Pisztráng zöldmandulamártással

    Pisztráng zöldmandulamártással

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gyümölcssalátával töltött görögdinnye
Gyümölcssalátával töltött görögdinnye

A görögdinnyét úgy válasszuk ki, hogy szép legyen a külső héja is.

Close