Banános töltött kínai kel
2014-06-13- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Banános töltött kínai kel 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 3:10 óra
- Kész: 3:20 óra
Hozzávalók:
- 1 kg kínai kel
- 300 g sovány sertéshús
- 4 db kb. 600 g banán
- 1 dl olaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 50 g rizs
- 50 g vöröshagyma
- 5 g gyömbér
- 2 g szegfűszeg
- 1 tojás
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
Lépés: 1
A sovány sertéshúst ledaráljuk - esetleg a pulyka mellét is felhasználhatjuk -, a fele olajban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, beletesszük az őrölt fűszereket, a vágott zöldpetrezselymet, hozzáadjuk a megmosott rizst és felöntjük kb. 1 dl vízzel. Ha félig megpuhult, kihűtjük, és hozzátesszük a darált húshoz, sózzuk és beleütjük a tojást.
Lépés: 2
8 db levelet leszedünk a kínai kelről, forrásban levő vízbe tesszük, ügyeljünk, hogy ne főzzük teljesen szét, lehűtjük.
Lépés: 3
Elosztva a tölteléket, hagyományos módon felcsavarjuk a kelleveleket. Egy tűzálló tálat kikenünk a maradék olajjal, beletesszük a megvágott kellevelek maradékának a felét, rárakjuk a töltelékeket és a felkarikázott banánt, majd ismét a darabolt kellevelek következnek. Bort és kevés vizet öntünk alá, és a tál tetejét rátéve középmeleg - 160 °C-os - sütőben kb. 1 óra hosszat sütjük.
Lépés: 4
A fedelet levéve, meglocsoljuk a tejföllel, és forróra állítva a sütő hőfokát, pirosasbarnára sütjük. Így adjuk az asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
818 kcal -
Fehérje
23 g -
Zsír
34 g -
Szénhidrát
98 g