Zöldségleves alaplé

2013-09-26
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 2:00 óra
  • Kész: 2:15 óra

A zöldségleves alaplé elkészítése azért hasznos, mert így ételízesítő nélkül, valódi zöldségekből nyerhetjük ki azokat az ízeket, amelyekre egyes ételekben szükségünk van. Ha mondjuk egy krémlevest zöldségleves alaplével készítenek, akkor a végeredmény fényévekkel jobb lesz, mintha ételízesítőt használtak volna.

Hozzávalók (tipp):

Ízlés szerint zöldségek – mennyiséget, és arányokat nem írok, én általában olyan zöldségeket használok, amelyeket frissen lehet kapni, és amelyeket egy zöldséglevesbe is beletennék.

Hozzávalók:

  • Pl.: sárgarépa, zeller, paprika, paradicsom, burgonya, vöröshagyma, fokhagyma, gomba
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • egész bors
  • rozmaring

Elkészítés:

Lépés: 1

A megtisztított és feldarabolt zöldségeket a többi hozzávalóval együtt gyöngyöző vízben, fedő alatt, nagyon lassan (2 óra alatt) meg kell főzni, majd az alaplevet le kell szűrni. Én még finom szűrőn is át szoktam önteni.

Lépés: 2

Én szoktam sót tenni a zöldségleves alaplébe, de ez kihagyható, hogy a belőle készülő étel receptjébe ne kavarjon bele.

Tipp:

A zöldségleves alaplevet megtervezetten elkészíthetjük a felhasználás előtti napokon is, de nagyon praktikusan fél literes, vagy literes kiszerelésben egyszerűen le lehet fagyasztani.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(2 / 5)

2 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Garnélarák dijoni mustármártással
Garnélarák dijoni mustármártással

Először elkészítjük a mártást: a száraz fehérborhoz hozzáadjuk a dijoni mustárt, a citrom levét és a fűszereket.

Close