Tarhonyás lecsó mangalica szalonnával, csabai parasztkolbásszal, vörösborral

2014-01-25
Tarhonyás lecsó mangalica szalonnával, csabai parasztkolbásszal, vörösborral
  • Várható: 5 adag Tarhonyás lecsó mangalica szalonnával, csabai parasztkolbásszal, vörösborral
  • Felszolgálás: 5 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 30perc

Manapság már egész évben lehet paprikát és paradicsomot kapni az importnak köszönhetően. Én most még se friss zöldségből készítettem el ezt az ételt, hanem a nyáron eltett lecsóból. Nyáron nem csak olcsóbb a paprika és a paradicsom, de ízesebb is. A jó lecsó ráadásul disznózsírral készül, ami nálam nincs készleten, a befőzéskor használok csak, s bogyiszlói paprikából, ami most nem kapható. Az sem egy utolsó szempont, hogy így kevesebb munkával, gyorsabban elkészült az étel, igaz a befőzéskor volt vele bőven munka.

Hozzávalók:

  • 25 dkg lecsó
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili
  • 5 bazsalikomlevél
  • 20 dkg tarhonya
  • 8 dl víz
  • 5 dkg mangalica szalonna
  • 20 dkg csabai parasztkolbász
  • 7 dkg sűrített paradicsom
  • olaj
  • őrölt fekete bors
  • csípős pirospaprika
  • chili szósz
  • 1 dl vörösbor

Lecsó készítése

Elkészítés:

Lépés: 1

A szalonnát kockára vágom, a kolbászt, a paprikát és a chilit szeletelem, a bazsalikomot aprítom.

Lépés: 2

Egy mély serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát és a kolbászt, majd félreteszem.

Lépés: 3

A zsiradékon kicsit megpörkölöm a tarhonyát, felöntöm vízzel, fűszerezem, hozzáadom a paradicsom sűrítményt, a chilit és a zöldpaprikát. Időnként megkavargatva, hogy ne kozmáljon oda, 20 percig főzöm.

Lépés: 4

Majd hozzáadom a lecsót, beleöntöm a bort, egy kevés chili szószt. Belekeverem a sült szalonnát és kolbászt.

Lépés: 5

Tálalok. Barna kenyérrel, vörösborral fogyasztom.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

June Bug koktél
June Bug koktél

A shakerben jéggel keverjük össze a hozzávalókat, és szűrjük rá az italt egy jéggel teli hosszúitalos pohárba.

Close