Sárgarépa főzelék

2013-08-21
  • Várható: Sárgarépa főzelék 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10 perc
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Kész: 35 perc

A sárgarépa főzelék gyermekkorom egyik kedvenc étele volt. No nem a répától tanultam meg fütyülni, de azzal mindig biztattak, hogy bátran egyem a sárgarépa főzeléket, mert nagyon egészséges.

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa, apróra vágva
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld, apróra vágva
  • 1 egész fej vöröshagyma
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • bors
  • cukor
  • olaj

Elkészítés:

Lépés 1

Először pár csepp olívaolajon kezdjük el pirítani a sárgarépát. Ez azért fontos, mert a zsiradéknak köszönhetően olyan ízek is előjönnek a répából, amely csupán a főzéstől nem jönnének elő. A pirítás közben adjuk a répához a hagymát és a petrezselyemzöldet is, sózzunk-borsozzunk, majd öntsük fel őket annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket.

Lépés 2

Miközben pár perc alatt megfőzzük a répát, készítsünk egy könnyű habarást. Ehhez a lisztet keverjük el a tejjel, merjünk hozzá a forró léből, így is jól keverjük el, majd zúdítsuk bele a főzelék alapba. Még pár percig forraljuk az ételt és kész is vagyunk.

Lépés 3

Az elkészült sárgarépa főzeléket cukorral édesíthetjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin a legújabb trendekről nem csak ínyenceknek

Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

  • Sült pulykacomb szalonnás-gombás krumplival

    Sült pulykacomb szalonnás-gombás krumplival

  • Sült kacsacomb petrezselymes újkrumplival, fehérboros fehérkáposztával, tormával és barackbefőttel

    Sült kacsacomb petrezselymes újkrumplival, fehérboros fehérkáposztával, tormával és barackbefőttel

  • Fehérboros retekleves

    Fehérboros retekleves

Recept kommentek

Bejegyzéshez Komment

Császármorzsa
Császármorzsa #1

A citrom héját lereszeljük, a mazsolát a fehér rumba áztatjuk, majd kis időre állni hagyjuk.

Close