Rakott káposzta darált hússal, tejföllel és sajttal

2013-10-25
Rakott káposzta darált hússal, tejföllel és sajttal
  • Várható: 2-3 tányér Rakott káposzta darált hússal, tejföllel és sajttal
  • Felszolgálás: 3 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:15 óra
  • Kész: 1:25 óra

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 pohár rizs
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • kakukkfű
  • vegeta
  • 4 db babérlevél
  • 2 db chilipaprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • 10 dkg sajt (trappista és füstölt)

Elkészítés:

Lépés: 1

A káposztát legyalulom, a hagymát aprítom, a szalonnát kockára vágom.

Lépés: 2

Egy serpenyőben a szalonnát megpirítom, ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, megszórom köménnyel, (aki akarja, locsolhat rá kevés ecetet), s 10 percig párolom.

Lépés: 3

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a darált húst, s kifehéredésig pirítom, beleteszem egy keverőtálba.

Lépés: 4

A serpenyőben megpirítom a rizst, adok hozzá Vegetát, felengedem vízzel, s félig megfőzöm. Hozzáadom a húshoz, ütök bele egy tojást, fűszerezem, s jól összekeverem.

Lépés: 5

Egy tepsit kivajazok, megszórom zsemlemorzsával, elterítem rajta a káposzta felét, erre hús és rizs keverékét, aprított chili paprikát, majd a káposzta másik felét. A káposztákra rakok babérlevelet. Majd bőségesen kanalazok rá tejfölt, megszórom a kakukkfűvel. Végül rászórom a reszelt sajtokat, meghintem zsemlemorzsával.

Lépés: 6

Lefedem egy fóliával, s beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe, s légkeverő fokozaton 45 percig sütöm. Leszedem a fóliát és aranybarnára sütöm grill fokozaton.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Forró Csokoládé
Forró Csokoládé

A csokoládét kisebb darabokra vágjuk és a tejjel együtt takaréklángra tesszük.

Close